Järjestä koodaus-workshop 2020

Haemme nyt jäsenyrityksiä vetämään koodaus-workshoppeja tuhansille kiinnostuneille mimmeille.

#mimmitkoodaa on Ohjelmisto- ja e-business ry:n ohjelma, jonka tavoite on saada lisää naisia ohjelmistoalalle. Jotta entistä useampi nainen löytäisi tiensä alalle, Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä valikoitujen ja sitoutuneiden jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia ohjelmoinnista kiinnostuneille naisille, joilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta koodaamisesta. 

Vuonna 2019 workshopeista kiinnostuneita on melkein 5000 mimmiä. Kaikki workshopit ovat täyttyneet tunneissa – jotkut jopa minuuteissa. Joihinkin workshoppeihin on jonottanut jopa 700 mimmiä

Ennen kuin ilmoittaudutte mukaan, pyydämme teitä huomioimaan muutaman yksityiskohdan:
  • Kokemustemme perusteella workshopin ihanteellinen osallistujamäärä on 25–40 mimmiä
  • Jotta tekeminen olisi mielekästä ja työskentely onnistuisi tehokkaasti, tarvitaan viittä osallistujaa kohti yksi ohjaaja (ohjaajien tarve riippuu toki myös opetettavasta asiasta).
  • Koulutusten on oltava hands on -periaatteella. Osallistujien tulee päästä harjoittelemaan sekä tekemään itse. Eli workshopeissa koodataan. Luennot ja esitelmät eivät sovellu #mimmitkoodaa -workshoppiin.
  • Osallistuvat yrityksen sitoutuvat järjestämään ja vetämään useamman eritasoisen (esim. Beginner & Advanced) workshopin valitusta ja sovitusta tekniikasta, teknologiasta, ohjelmistokielestä, julkaisujärjestelmästä tai ekosysteemistä.
  • Koulutukset on hyvä järjestää viikonloppuisin, tätä on toivottu osallistuvien mimmien osalta. Ilta-workshopit jäävät helposti aivan liian lyhkäsiksi ja peruutuksia tapahtuu useammin.
  • Paikalla on hyvä olla kouluttajien lisäksi useampia tutoreita koulutettavien apuna jotta koulutuksesta saatava hyöty olisi todellinen.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat itse kaikista syntyvistä kuluista.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat siitä, että workshopit ovat laadukkaita ja ilmoitetun tason ja vaatimusten mukaiset.
  • On plussaa, jos voitte pääkaupunkiseudun lisäksi/tai sen sijaan tarjota workshoppeja muussa/muissa kaupungeissa.

Kyllä! Haluamme järjestää mimmeille workshoppeja.

Ohjelmisto- ja e-business ry valitsee #mimmitkoodaa -ohjelmaan sopivat yritykset, hallinnoi ohjelman verkkosivuja ja tarjontaa, markkinoi ja jakaa kiinnostuneille koodarimimmeille ja koodaamisesta kiinnostuneille mimmeille tietoa tulevista workshopeista (valmiit yhteisöt ja postituslistat), hallinnoi ilmoittautumisia ja peruutuspaikkoja sekä vastaa ohjelman mediasuhteista ja julkisuuden saamisesta ohjelmalle, ohjelman tarjonnalle ja ohjelmaan osallistuville Mimmeille esikuvina.
 
Toimimme yhdessä Vlada Laukkosen perustaman Ompeluseura Level Up Koodarit ryhmän kanssa (vain naisille suunnattu FB-ryhmä), ja olemme sopineet, että Level Up Koodareiden jäsenille suunnattu koulutustarjonta tulee yksinomaan #mimmitkoodaa -ohjelman kautta. Ohjelmisto- ja e-business ry järjestää myös lanseeraustilaisuudet #mimmitkoodaa kokonaisuuksille.
 
Osallistuvat yritykset saavat halutessaan olla yhteydessä ja jatkaa dialogia omiin workshoppeihin osallistuneiden Mimmien kanssa, esim. jos haluavat tarjota valikoiduille Mimmeille lisäkoulutusta, osa-aikaisia työpaikkoja, trainee -ohjelmia tmv. Osallistuvien yritysten on kuitenkin ensisijaisesti sitouduttava olemaan mukana #mimmitkoodaa -ohjelmassa kannustaakseen ja mahdollistaakseen lisää naisia hakeutumaan alalle ja oppimaan lisää.