Tule mukaan! Järjestä koodaus-workshop

Haemme jäsenyrityksiä vetämään koodaus-workshopeja alasta kiinnostuneille mimmeille

Vuonna 2020 koodaus-workshopeista on kiinnostunut melkein 6000 mimmiä. Kaikki workshopit ovat täyttyneet tunneissa, jotkut jopa minuuteissa.  Osaan workshopeista on ollut 700 mimmin jono. Kysyntää siis riittää! 

Etsimme nyt yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä järjestämään workshopeja, erityisesti Lappeenrannassa, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä.  Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä tai ota yhteys ohjelman vetäjään Milja Köpsiin: milja@mimmitkoodaa.fi | 040-152 5154.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodausta ja työllistymään alalle. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ensiaskelten ottamiseen jäsenyritystemme maksuttomissa workshopeissa. #mimmitkoodaa tavoitteena on muuttaa mielikuvaa ohjelmistokehityksestä ”miesten työnä”, kasvattaa moninaisuutta selvästi miesenemmistöisellä ohjelmistoalalla sekä tarjota ratkaisua osaajapulaan.

Emma Mäkinen

Wunder, aktiivinen yhteistyökumppanimme <3

”Wunder vaalii monimuotoisuutta monin tavoin ja olemme olleet mimmit koodaa -ohjelmassa ylpeänä mukana lisäämässä IT-alan diversiteettiä sekä kiinnostusta koodaamista kohtaan. Ohjelman avulla olemmekin rekrynneet kaksi huippumimmiä devaajiksi!”

Drazen Dodik

Microsoft, aktiivinen yhteistyökumppanimme <3

”#mimmitkoodaa -ohjelmaan kuuluminen on ollut antoisaa, hauskaa ja helppoa! #mimmitkoodaa on ottanut muun muassa käytännön vastuut hoitaakseen mitä tulee workshoppien ländäreihin, markkinointiin, ilmoittautumiskäytäntöihin ja yhteisöstä huolehtimiseen. Sitäpaitsi Milja on ihana!”

Riikka Vepsä

Yksi mimmeistämme <3

”Mimmit koodaa -tapahtumissa on ollut mieletön yhteishenki, että tässä ollaan kaikki nyt saman asian äärellä. Mimmien tarina ja kokemukset ovat auttaneet saamaan irtonaisia palikoita päässä yhteen ja yritysten edustajien avoimuus ja kannustavuus toi uskoa siihen, että ehkä haaveista voi tulla totta.”

#mimmitkoodaa ohjelma yrityksille

Ohjelmisto- ja e-business ry valitsee #mimmitkoodaa -ohjelmaan sopivat yritykset, hallinnoi ohjelman verkkosivuja ja tarjontaa, markkinoi ja jakaa kiinnostuneille koodarimimmeille ja koodaamisesta kiinnostuneille mimmeille tietoa tulevista workshopeista (valmiit yhteisöt ja postituslistat), hallinnoi ilmoittautumisia ja peruutuspaikkoja sekä vastaa ohjelman mediasuhteista ja julkisuuden saamisesta ohjelmalle, ohjelman tarjonnalle ja ohjelmaan osallistuville Mimmeille esikuvina.
 
Osallistuvat yritykset saavat halutessaan olla yhteydessä ja jatkaa dialogia omiin workshoppeihin osallistuneiden Mimmien kanssa, esim. jos haluavat tarjota valikoiduille Mimmeille lisäkoulutusta, osa-aikaisia työpaikkoja, trainee -ohjelmia tmv. Osallistuvien yritysten on kuitenkin ensisijaisesti sitouduttava olemaan mukana #mimmitkoodaa -ohjelmassa kannustaakseen ja mahdollistaakseen lisää naisia hakeutumaan alalle ja oppimaan lisää.

Vuoden 2020 tavoitekaupungit

Olemme suunnitelleet launch-tapahtumia Helsingin tapaan sekä workshoppeja mm. seuraaville paikkakunnille:

Tampere tapahtuu heti kun on tilanne niin sallii
Oulu elokuu
Jyväskylä lokakuu

Yritysyhteistyö räätälöidään yhdessä. Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa tarjottavaan sisältöön, mutta pyrimme vastaamaan yleisömme tarpeeseen. 


EU:n kansalaisyhteiskuntapalkinto Mimmit koodaa -ohjelmalle sukupuolten tasa-arvon edistämisestä

Joulukuussa 2019 jaetun palkinnon teemana oli tällä kertaa ”Enemmän naisia Euroopan yhteiskunta- ja talouselämään”, ja viiden palkitun hankkeen joukossa oli myös suomalainen Mimmit koodaa -ohjelma.

Ennen kuin ilmoittaudutte mukaan, pyydämme teitä huomioimaan muutaman yksityiskohdan:
  • Osallistuvat yritykset sitoutuvat järjestämään ja vetämään vähintään yhden beginner workshopin valitusta ja sovitusta tekniikasta, teknologiasta, ohjelmistokielestä, julkaisujärjestelmästä tai ekosysteemistä.
  • Koulutusten on oltava hands on -periaatteella. Osallistujien tulee päästä harjoittelemaan sekä tekemään itse. Eli workshopeissa koodataan. Luennot ja esitelmät eivät sovellu #mimmitkoodaa -workshoppiin.
  • Kokemustemme perusteella workshopin ihanteellinen osallistujamäärä on 25–40 mimmiä
  • Koulutukset on hyvä järjestää viikonloppuisin, tätä on toivottu osallistuvien mimmien osalta. Ilta-workshopit jäävät helposti aivan liian lyhkäsiksi ja peruutuksia tapahtuu useammin.
  • Paikalla on hyvä olla kouluttajien lisäksi useampia tutoreita koulutettavien apuna jotta koulutuksesta saatava hyöty olisi todellinen.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat itse kaikista syntyvistä kuluista.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat siitä, että workshopit ovat laadukkaita ja ilmoitetun tason ja vaatimusten mukaiset.

Kyllä! Haluamme järjestää mimmeille workshoppeja.