Tule mukaan! Järjestä koodaus-workshop

Haemme jäsenyrityksiä vetämään koodaus-workshopeja alasta kiinnostuneille mimmeille.

Vuonna 2020 koodaus-workshopit ovat kiinnostaneet yli 6000 mimmiä! Kaikki workshopit ovat täyttyneet tunneissa, jotkut jopa minuuteissa. Osaan workshopeista on ollut pelkästään 700 mimmin jono. Kysyntää siis riittää! 

Etsimme nyt yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä järjestämään workshopeja. Jos se kiinnostaa sinua, ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä tai ota yhteys ohjelman vetäjään Milja Köpsiin: milja@mimmitkoodaa.fi | tai voit varata soittoajan suoraan kalenterista >>

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodausta ja työllistymään alalle. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ensiaskelten ottamiseen jäsenyritystemme maksuttomissa workshopeissa. #mimmitkoodaa tavoitteena on muuttaa mielikuvaa ohjelmistokehityksestä ”miesten työnä”, kasvattaa moninaisuutta selvästi miesenemmistöisellä ohjelmistoalalla sekä tarjota ratkaisua osaajapulaan.

Vuoden 2021 tavoitteet

Olemme suunnitelleet pidettäväksi launch-tapahtumia, webinaareja ja workshopeja. Pääpaino on tällä hetkellä verkossa. Tilanteen niin salliessa, olemme valmiita järjestämään myös fyysisiä tapahtumia. Yritysyhteistyö räätälöidään yhdessä. Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa tarjottavaan sisältöön ja muotoon kunhan sen hyödyntää yhteisöämme.

#mimmitkoodaa -ohjelma yrityksille

Ohjelmisto- ja e-business ry valitsee #mimmitkoodaa -ohjelmaan sopivat yritykset sekä hallinnoi ohjelman verkkosivuja ja tarjontaa. Yhditys markkinoi ja jakaa kiinnostuneille koodarimimmeille ja koodaamisesta kiinnostuneille mimmeille tietoa tulevista workshopeista (mm. valmiit yhteisöt ja postituslistat), hallinnoi ilmoittautumisia ja peruutuspaikkoja. Lisäksi yhdistys vastaa ohjelman mediasuhteista sekä julkisuuden saamisesta ohjelmalle, ohjelman tarjonnalle ja ohjelmaan osallistuville Mimmeille. Osallistuvat yritykset saavat halutessaan olla yhteydessä ja jatkaa dialogia omiin workshoppeihin osallistuneiden Mimmien kanssa - esimerkiksi, jos yritys haluaa tarjota valikoiduille Mimmeille lisäkoulutusta, osa-aikaisia työpaikkoja, trainee -ohjelmia tmv. Osallistuvien yritysten on kuitenkin ensisijaisesti sitouduttava olemaan mukana #mimmitkoodaa -ohjelmassa. Päämääränä on, että kannustetaan ja mahdollistetaan naisten hakeutuvan tälle alalle ja että he oppisivat lisää.

Emma Mäkinen

Wunder, aktiivinen yhteistyökumppanimme <3

”Wunder vaalii monimuotoisuutta monin tavoin ja olemme olleet mimmit koodaa -ohjelmassa ylpeänä mukana lisäämässä IT-alan diversiteettiä sekä kiinnostusta koodaamista kohtaan. Ohjelman avulla olemmekin rekrynneet kaksi huippumimmiä devaajiksi!”

Drazen Dodik

Microsoft, aktiivinen yhteistyökumppanimme <3

”#mimmitkoodaa -ohjelmaan kuuluminen on ollut antoisaa, hauskaa ja helppoa! #mimmitkoodaa on ottanut muun muassa käytännön vastuut hoitaakseen mitä tulee workshoppien ländäreihin, markkinointiin, ilmoittautumiskäytäntöihin ja yhteisöstä huolehtimiseen. Sitäpaitsi Milja on ihana!”

Riikka Vepsä

Yksi mimmeistämme <3

”Mimmit koodaa -tapahtumissa on ollut mieletön yhteishenki, että tässä ollaan kaikki nyt saman asian äärellä. Mimmien tarina ja kokemukset ovat auttaneet saamaan irtonaisia palikoita päässä yhteen ja yritysten edustajien avoimuus ja kannustavuus toi uskoa siihen, että ehkä haaveista voi tulla totta.”

Nordic Women in Tech Awards - Diversity Leader of the Year - Milja Köpsi

Milja’s exceptional work in the field of diversity, women coding, and software industry has grown the program to an independent movement, with over 6000 adult women participating, lead by Milja.

Coming from a very humble background, Milja has become the voice of thousands of adult women, who have never been supported and encouraged towards technological studies and work. Her example is a classical ”you can do it” -story.

EU:n kansalaisyhteiskuntapalkinto Mimmit koodaa -ohjelmalle sukupuolten tasa-arvon edistämisestä

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea jakaa vuosittain kansalaisyhteiskuntapalkinnon, joka myönnetään merkittäville kansalaisyhteiskunnan hankkeille Euroopassa.  Joulukuussa 2019 jaetun palkinnon teemana oli tällä kertaa ”Enemmän naisia Euroopan yhteiskunta- ja talouselämään”, ja viiden palkitun hankkeen joukossa oli myös suomalainen Mimmit koodaa -ohjelma.

Ennen kuin ilmoittaudutte mukaan, pyydämme teitä huomioimaan muutaman yksityiskohdan:
  • Osallistuvat yritykset sitoutuvat järjestämään ja vetämään vähintään yhden beginner workshopin valitusta ja sovitusta tekniikasta, teknologiasta, ohjelmistokielestä, julkaisujärjestelmästä tai ekosysteemistä.
  • Koulutusten on oltava hands on -periaatteella. Osallistujien tulee päästä harjoittelemaan sekä tekemään itse. Eli workshopeissa koodataan. Luennot ja esitelmät eivät sovellu #mimmitkoodaa -workshoppiin.
  • Kokemustemme perusteella workshopin ihanteellinen osallistujamäärä on 25–40 mimmiä
  • Koulutukset on hyvä järjestää viikonloppuisin, tätä on toivottu osallistuvien mimmien osalta. Ilta-workshopit jäävät helposti aivan liian lyhkäsiksi ja peruutuksia tapahtuu useammin.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat itse kaikista syntyvistä kuluista.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat siitä, että workshopit ovat laadukkaita ja ilmoitetun tason ja vaatimusten mukaiset.

Kyllä! Haluamme järjestää mimmeille workshoppeja.

#mimmitkoodaa yhteistyössä