Järjestä koodaus-workshop 2020

Haemme nyt jäsenyrityksiä vetämään koodaus-workshoppeja tuhansille kiinnostuneille mimmeille.

#mimmitkoodaa on Ohjelmisto- ja e-business ry:n ohjelma, jonka tavoite on saada lisää naisia ohjelmistoalalle. Jotta entistä useampi nainen löytäisi tiensä alalle, Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä valikoitujen ja sitoutuneiden jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia ohjelmoinnista kiinnostuneille naisille, joilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta koodaamisesta. 

Vuonna 2019 workshopeista kiinnostuneita on melkein 5000 mimmiä. Kaikki workshopit ovat täyttyneet tunneissa – jotkut jopa minuuteissa. Joihinkin workshoppeihin on jonottanut jopa 700 mimmiä

Vuonna 2020 etsimme erityisesti Lappeenrannasta, Tampereelta, Oulusta ja Jyväskylästä yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä, mutta olemme tietenkin avoimia kaikille ehdotuksille. Voit ottaa myös yhteyttä suoraan ohjelman vetäjään milja@mimmitkoodaa.fi

#mimmitkoodaa ohjelma yrityksille

Ohjelmisto- ja e-business ry valitsee #mimmitkoodaa -ohjelmaan sopivat yritykset, hallinnoi ohjelman verkkosivuja ja tarjontaa, markkinoi ja jakaa kiinnostuneille koodarimimmeille ja koodaamisesta kiinnostuneille mimmeille tietoa tulevista workshopeista (valmiit yhteisöt ja postituslistat), hallinnoi ilmoittautumisia ja peruutuspaikkoja sekä vastaa ohjelman mediasuhteista ja julkisuuden saamisesta ohjelmalle, ohjelman tarjonnalle ja ohjelmaan osallistuville Mimmeille esikuvina.
 
Osallistuvat yritykset saavat halutessaan olla yhteydessä ja jatkaa dialogia omiin workshoppeihin osallistuneiden Mimmien kanssa, esim. jos haluavat tarjota valikoiduille Mimmeille lisäkoulutusta, osa-aikaisia työpaikkoja, trainee -ohjelmia tmv. Osallistuvien yritysten on kuitenkin ensisijaisesti sitouduttava olemaan mukana #mimmitkoodaa -ohjelmassa kannustaakseen ja mahdollistaakseen lisää naisia hakeutumaan alalle ja oppimaan lisää.

Vuoden 2020 hinnat ja tavoitekaupungit

Olemme suunnitelleet launch-tapahtumia Helsingin tapaan sekä workshoppeja seuraaville paikkakunnille:

Lappeenranta maaliskuu
Tampere toukokuu
Oulu elokuu
Jyväskylä lokakuu

Toivomme yrityksiltä pientä sponsorointia tapahtumajärjestämisen, työvoimakulujen, mediatyön jne. kulujen kattamiseksi. 

Jäsenyritykset 1900 euroa (+24% alv)

Ei jäsenyritykset 2400 euroa (+24% alv)

Oppilaitokset 900 euroa (+24% alv) 

EU:n kansalaisyhteiskuntapalkinto Mimmit koodaa -ohjelmalle sukupuolten tasa-arvon edistämisestä

Joulukuussa 2019 jaetun palkinnon teemana oli tällä kertaa ”Enemmän naisia Euroopan yhteiskunta- ja talouselämään”, ja viiden palkitun hankkeen joukossa oli myös suomalainen Mimmit koodaa -ohjelma.

Ennen kuin ilmoittaudutte mukaan, pyydämme teitä huomioimaan muutaman yksityiskohdan:
  • Osallistuvat yritykset sitoutuvat järjestämään ja vetämään vähintään yhden beginner workshopin valitusta ja sovitusta tekniikasta, teknologiasta, ohjelmistokielestä, julkaisujärjestelmästä tai ekosysteemistä.
  • Koulutusten on oltava hands on -periaatteella. Osallistujien tulee päästä harjoittelemaan sekä tekemään itse. Eli workshopeissa koodataan. Luennot ja esitelmät eivät sovellu #mimmitkoodaa -workshoppiin.
  • Kokemustemme perusteella workshopin ihanteellinen osallistujamäärä on 25–40 mimmiä
  • Koulutukset on hyvä järjestää viikonloppuisin, tätä on toivottu osallistuvien mimmien osalta. Ilta-workshopit jäävät helposti aivan liian lyhkäsiksi ja peruutuksia tapahtuu useammin.
  • Paikalla on hyvä olla kouluttajien lisäksi useampia tutoreita koulutettavien apuna jotta koulutuksesta saatava hyöty olisi todellinen.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat itse kaikista syntyvistä kuluista.
  • Osallistuvat yritykset vastaavat siitä, että workshopit ovat laadukkaita ja ilmoitetun tason ja vaatimusten mukaiset.

Kyllä! Haluamme järjestää mimmeille workshoppeja.