Workshop: Hakkeroinnin peruskurssi

Hakkeroinnin peruskurssilla käydään läpi hakkeroinnin peruskäsitteitä ja muutamia esimerkkejä haavoittuvuudesta. Workshopissa myös opetellaan yhden työkalun käyttöä (Burp) ja harjoitusympäristössä testataan haavoittuvuuksien hyväksikäyttöä hyökkääjän näkökulmasta. Harjoitusympäristö on samalla kilpailu 🙂

Tule mukaan oppimaan hakkeroinnin perusteita ja kilpailemaan muita vastaan. Palkinnoksi saat (ainakin) mainetta ja kunniaa!

Aloitustapaaminen (noin 1 h -1 h 30 min) tallennetaan, jotta mahdollisimman moni ehtii mukaan – voit siis katsoa tämän tallenteen jo vaikka samana iltana! Aloitustapaamisesta alkaen on mahdollista harjoitella omaan tahtiin 2 viikon ajan harjoitusympäristössä. Käytännössä harjoitusympäristö koostuu haasteista, jotka vaikeutuvat sitä mukaa, mitä pidemmälle haasteissa etenee. Voit siis käyttää kurssiin aikaa oman harkintasi mukaan riippuen siitä, kuinka syvälle aiheeseen haluat mennä.

Kurssin sisältöjä ohjataan #mimmitkoodaa-Slackissa #hakkeroinnin-peruskurssi -kanavalla aloitustapaamisen jälkeen. Joakim ja Mika päivystävät aloitustapaamisen jälkeen 3 h ajan Slack-kanavalla. Tämän jälkeen viesteihin pyritään vastailemaan arkisin 9-16 (aina kun työtilanne sallii).

Liity #mimmitkoodaa Slackiin tästä >>

Oppiminen ja suorittaminen perustuu itsenäiseen tekemiseen ja vertaistukeen. Vahvasti suositellaan juttelemaan haasteista #hakkeroinnin-peruskurssi Slack-kanavalla, sillä vastaus voi jeesata montaa saman pulman kanssa painivaa + siten voi samalla oppia ja nauraa yhdessä! Harjoitusympäristössä on myös mahdollista (niin halutessaan) tehdä asioita tiiminä: Keksikää teidän hakkerointitiimille joku hieno nimi ja dominoikaa leaderboardia yhdessä! 😊

 

Kaikki #mimmitkoodaa-toiminta on kohderyhmälle maksutonta. Yhteystietoja käytetään vain tapahtumien ja koulutuksien uutisointiin.


 

Kouluttajat

Joakim Tauren

Application Security Architect, Visma

Naimisissa oleva kahden lapsen isä, joka asuu Seinäjoella (Avaruuden pääkaupunki). Hän työskentelee Visma Product Securityssä ja pyrkii auttamaan noin 400 sovelluskehitystiimiä tekemään tietoturvallisempaa koodia.

Hakkeri, jalkapalloilija, puutyöharrastelija, perhokalastaja.

Mika Kulmala

Tietoturva-asiantuntija, Solita.

Tampereella asuva hakkeri, joka neuvoo tietoturvan kanssa painivia Solitan omia asiantuntijoita sekä asiakkaita.

This training is brought to you by: