Web app päivässä

Kurssilla lähdemme tekemään to do -sovellusta, jota jokainen kurssilainen saa halutessaan käyttää kurssin jälkeenkin.

Kurssilla lähdemme tekemään to do -sovellusta, jota jokainen kurssilainen saa halutessaan käyttää kurssin jälkeenkin.

Tutustumme koodaamisen perusteisiin ja työnnämme kädet syvälle CSS:n, HTML:n, JavaScriptin ihmeelliseen maailmaan. Lisäksi käymme läpi miten tietokannat toimivat hyödyntäen Googlen Firebase-tietokantaa. Lyökö päässä tyhjää, eivätkä kirjainyhdistelmät sano mitään? Ei hätää! Lähdemme liikkeelle perusteista ja päivän päätteeksi kaikki ymmärtävät web appin luomiseen tarvittavat perusmenetelmät, ja pystyvät halutessaan jatkamaan opiskelua itsenäisesti.

Koulutustamme vetää eri vahvuuksia omaavat ja eri yrityksistä tulevat tyypit, koska moninaisuus, yhteistyö ja koodikaverit ovat valttia.

Kouluttajat

Heta Pärssinen

Aloitin koodaamisen noin viisi vuotta sitten, joten en kuulu kuuluisien “lapsinerojen” joukkoon ja kannan tätä faktaa ylpeydellä. Koodaamisen voi löytää myös myöhemmällä iällä ja itse löysin sen aloittaessani tietotekniikan opiskelun. Parasta koodaamisessa on ongelmanratkaisu sekä jatkuva itsensä haastaminen, varsinkin kun takana ei ole 20 vuoden kokemusta alalta *köh köh*. Mua kiinnostaa erityisesti web-ohjelmointi ja käyttäjäystävälliset palvelut. Parasta onkin kirjoittaa kaunista koodia sekä panostaa palveluiden käytettävyyteen.

Tällä hetkellä toimin Duunitorilla Full Stack Developerina, eli koodaan taustalla toimivia asioita. Näitä käyttäjälle piilossa pysyviä asioita tasapainottamaan keskityn paljon myös suoraan käyttäjille näkyviin frontijuttuihin. Tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti hyvin toimivan ohjelmointiympäristön luominen sekä uudet fronttiframeworkit.

Petri

Olen pesun, tai ainakin kevyen kiillotuksen kestävä koodari – olen tehnyt vähän kaikenlaista nettisaiteista mobiilisovelluksiin ja serverien ylläpidosta markkinoinnin automaatioon. Kaikkea tätä ja paljon muuta toimitan päivätyökseni sisältömarkkinointitoimisto Dinglellä Web Developer-tittelin takana. Lisäksi aina aika ajoin ja vähän koko ajan on jotain omaa säätöä ja vääntöä ja projektia meneillään, sillä miksipä sitä pysyä paikoillaan.

En osaa sanoa, mikä alun perin sai minut lähtemään perehtymään koodaukseen, mutta kaipa tämä(kin) harrastus ja nyt myöhemmin työ valtavasta uuden oppimisen halusta on lähtenyt. Parasta koodauksessa on ehdottomasti, kun on tiedot ja taidot tehdä kivoja ja kätevän hyödyllisiä juttuja. Jos vielä omiin tekeleisiin jonkinlaisen catchin, easter eggin tai minkä tahansa visuaalisen vekkuluuden saa ujutettua, voi taputtaa itseään urakalla olalle ja ehkä päivän päätteeksi viinilasin äärellä hieman brassaillakin.

Johanna Savinen

Olen joukon valekoodari eli designer, mutta ei anneta sen haitata! Innostuin nettisivujen suunnittelusta ja toteuttamisesta jo ala-asteella. Käyttäjäkeskeinen suunnittelu, käytettävyys ja visuaalinen ilme ovatkin minulle tänäpäivänä ykkösjuttuja. Arkeni täyttää UI/UX Designerin tehtävät Duunitorilla eli pääasiassa keskityn palveluidemme käyttökokemukseen, käyttöliittymään sekä graafiseen puoleen. Olen kuitenkin lisäksi ollut koodarina useissa saittiuudistusprojekteissa, joten myös front end -työkalut ja tekniikat ovat tulleet tutuiksi.

Olen siis loistava esimerkki mimmistä, joka hyödyntää matkan varrella karttuneita koodausoppeja ja ymmärrystä päivittäin työssäni vaikken varsinainen koodari olekaan. Kannustan siis kaikkia mimmejä mukaan koulutukseen, koodausperusteet eivät ikinä ole haitaksi vaikket HC koodariksi aikoisikaan!

This training is brought to you by: