Tutustu ohjelmistoalan tarjoamiin mahdollisuuksiin (Pohjois-Karjala)

Tämä webinaari on osa toistuvaa sarjaa, jossa lähdemme täysin perusteista. Vastaava tapahtuma on myös 18.8.2021 kello 11 alkaen.

Tiesitkö, että koodaus oli ensin naisten hommaa? Mitä tapahtui ja miksi alasta tuli miesvoittoinen? Mitä ohjelmistoala tarjoaa, mitä alalla voi tehdä, miten sinne päädytään ja mitä pitää opiskella? Entä mistä tukea uuden oppimiseen?

Koodarista monelle tulee mieleen tietty stereotypia matemaattisesti lahjakkaasta miehestä, joka operoi kellarista käsin energiajuomien voimalla. Tässä tapahtumassa tulet tietämään, miten tätä tyypillistä stereotypiaa puretaan ja mitä alasta tulisi ylipäätään tietää. Tapahtuman tarkoitus on innostaa ja tarjota tapa, miten voisit naisena tulla alalle – ja vieläpä kertoa softatoimialasta myös muille!

Kaiken tämän elokuussa avaa #mimmitkoodaa-ohjelman Milja Köpsi. Puheenvuoron jälkeen on varattu aikaa kysymysten esittämiseen sekä yhteiseen keskusteluun aiheesta. Tämä maksuton tapahtuma on avoin kaikille kohderyhmän henkilöille. Toivotamme myös muunsukupuoliset lämpimästi tervetulleiksi.

Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta, koska softa-ala on valitettavasti edelleen yksi sukupuolittuneimmista toimialoista.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma järjestää yhteistyössä yritysten kanssa maksuttomia workshoppeja, webinaareja ja muita tapahtumia toimialastamme kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta tai jotka haluavat saada syvempää ymmärrystä ohjelmistoista. Kiitämme kaikkia yrityksiä heidän vapaaehtoisesta työstään sekä taloudellisesta tuesta Mimmit koodaa -ohjelman hyväksi.

Pohjois-Karjala -hankkeessa pilotoidaan paikallista mallia, jossa kohderyhmänä on erityisesti aikuiset naiset. Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä ovat mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Mukana Mimmit koodaa, ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto ja Vipuvoimaa EU:lta.

Kouluttajat

Milja Köpsi

Milja on Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä ja kehittäjä. Hän on suomalainen teknologia-alan vaikuttaja ja kuuluu Pohjois-Karjalan Kauppakamarin Digivaliokuntaan sekä Työ- ja elinkeinoministeriön Tekoäly 4.0 ohjausryhmään. Köpsi on ollut vuosina 2019-2020 Tivin sadan ICT-vaikuttajan listalla ja saanut vuonna 2020 Nordic Women in Tech ”Diversity Leader of the Year” palkinnon tekemästä työstään tasa-arvon puolesta ICT-alalla.

Myös itse Mimmit koodaa-ohjelma on palkittu EU:n  talous- ja sosiaalikomitean kansalaisyhteiskuntapalkinnolla vuonna 2019.

Köpsi on itse tullut ohjelmistoalalle vasta viisi vuotta sitten ja näin 45-vuotiaana kokee ymmärtävänsä kohderyhmää erityisen hyvin. Joensuussa asuva Köpsi on vannoutunut viherkasvi-harrastaja, jonka kodista löytyy reilut 80 kasvia <3

Sanna Hyvönen

Sanna on Mimmit koodaa -ohjelman taustalla hyörivä mimmi. Hän on toiminut pitkälti myynnin ja markkinoinnin parissa sekä on pienen uransa aikana kerennyt kokeilla monenlaista sitä omaa juttua etsiessään. Ja se löytyikin, kun hän pääsi mukaan Mimmit koodaa tiimiin!

Tämän myötä myynti vaihtui softaan, joka tunnetusti on hyppy tuntemattomaan. Hypyn myötä hän tuntee hengenheimolaisuutta Mimmit koodaa -ohjelman yhteisön alanvaihtajien kesken.

Hyvönen asuu Joensuussa pienen perheensä kanssa ja viettää aikaansa neuloen, pelaten konsolipelejä sekä kertoen huonoja vitsejä vakavalla naamalla (extreme-kombo). Hän myös verkostoituu mielellään somessa. 😊

This training is brought to you by: