Rajapinta avoimen lähdekoodien teknologioilla

Tämän workshopin tarkoituksena on syventää osallistujien osaamista web-sovellusten kehittämisestä: päivän aikana toteutetaan kevyt REST-rajapinta. Rajapinnat ovat merkittävä osa webkehitystä, sillä niiden avulla voidaan mahdollistaa eri sovellusten välinen kommunikointi.

Tämän workshopin tarkoituksena on syventää osallistujien osaamista web-sovellusten kehittämisestä: päivän aikana toteutetaan kevyt REST-rajapinta. Rajapinnat ovat merkittävä osa webkehitystä, sillä niiden avulla voidaan mahdollistaa eri sovellusten välinen kommunikointi.

Rajapinnan rakentamisessa käytetään Python, Django ja Django REST Framework:a, jotka ovat käytetyimpiä teknologioita Andersilla. BTW: Anders luottaa lähes poikkeuksetta avoimen lähdekoodin teknologioihin!

Miksi tämä on tärkeä kurssi? Rajapinnat tärkeä ovat osa web-kehitystä ja kysytty taito työmarkkinoilla. Osallistujilla oletetaan olevan Pythonin perusteet hallussa ja jo hieman kokemusta koodaamisesta. Sinun ei kuitenkaan tarvi olla prokehittäjä pysyäksesi mukana kurssin tahdissa. Kurssilla jakaudutaan pienryhmiin ja ryhmäjaot voidaan tarvittaessa tehdä tasojen mukaan.

Kouluttajat

Pauliina Jalava

Mitä teet Andersilla: Ohjelmistokehitystä, eli koodaan ja kommunikoin asiakkaan kanssa ja mitä kaikkea tähän väliin mahtuukaan. Lisäksi olen nyt päässyt osallistumaan mm. Andersin opiskelijoille järjestettävien workshoppien suunnitteluun.

Mihin olet erikoistunut: Tällä hetkellä web-kehitykseen, jonka parissa olen eniten työskennellyt back-end puolella Pythonin ja Djangon parissa.

Kivointa koodaamisessa: Erilaisten asioiden ratkaiseminen ja se, että ei oikeastaan ikinä tule päiviä, jolloin ei oppisi jotain uutta.

Eetu Häivälä

Mitä teet Andersilla: Python/JavaScript/TypeScript koodia ja heiluttelen käsiä!

Mihin olet erikoistunut: Python/Django bäkkäriä. Joskus JS/TS fronttia Reactilla bäkkärin jatkoksi, jos sellaiselle on tarvetta.

Kivointa koodaamisessa: Se kun hommat menee ja toimii kerralla niin kuin niiden kuvittelee (tai toivoo) menevän. Uuden opettelu ja yleinen vaihtelu tekemisessä.

Tomi Järvi

Mitä teet Andersilla: Toimin asiakasprojektissa projektipäällikkönä sekä kehittäjä. Projektissa vedän kansainvälistä tiimiä. (Todellisuudessa, yleismies Jantunen)

Mihin olet erikoistunut: Olen erikoistunut suunnittelemaan, toteuttamaan ja hallitsemaan kokonaisuuksia sekä infrastuktuuria. Tällä hetkellä ohjelmointikielinä käytän pääsääntöisesti: Python, PHP, .NET C#, JavaScript.

Kivointa koodaamisessa: Koodaamisessa mukavinta on, kun pääsen suunnittelemaan ja toteuttamaan suunnittelumallin uudelle sovellusosalle.

Joa Riski

Mitä teet Andersilla: Pääasiassa sovelluskehitystä ja asiakkuuksien hallintaa

Mihin olet erikoistunut: Sovelluskehitykseen ja palvelinpuolen ohjelmointiin

Kivointa koodaamisessa: Kyky toteuttaa omia luovia ideoita

This training is brought to you by: