Modernit verkkosovellukset ja Web Components

Päivittäinen internetin käyttömme pyörii suurelta osin verkkosovellusten avulla ja ympärillä. Selaimessa sovellukset rakentuvat edelleen webin kulmakivien HTML:n, CSS:n ja JavaScriptin päälle.

Päivittäinen internetin käyttömme pyörii suurelta osin verkkosovellusten avulla ja ympärillä. Selaimessa sovellukset rakentuvat edelleen webin kulmakivien HTML:n, CSS:n ja JavaScriptin päälle.

Verkkosovellusten kasvava monimuotoisuus on kuitenkin johtanut myös näiden kulmakivien jatkuvaan kehitykseen. Yksi tämän kehityksen hedelmistä on viime aikojen web-alan konferenssien ja blogien puheenaihe: Web Components.

Yksinkertaistettuna Web Components tuo selaimeen mahdollisuuden rakentaa omia HTML-elementtejä varustettuna uusilla toiminnallisuuksilla. Kurssilla rakennamme oman HTML-elementin, ja tutustumme samalla verkkosovellusten toimintaan ja rakenteeseen. Käsittelemme web-komponentin rakenteen, luomme yksinkertaisen käyttöliittymän hyödyntämällä Web Components -ominaisuuksia (template, Shadow DOM), lopuksi kytkemme luodun web-komponentin aidon asiakasyrityksen dataan.

Illan päätteeksi olemme käsitelleet monia verkkosovellusten tekemisessä keskeisiä konsepteja ja teknologioita. Kurssilla käsiteltyjä asioita voi soveltaa lähes mihin tahansa verkkosovelluksiin ja webiin liittyviin projekteihin ja harrastuksiin.

Kouluttajat

Akseli Virtanen

Olen työskennellyt verkkosovellusten ja internetin parissa noin 7 vuotta. Franticilla toimin Senior Developerina ja konsulttina. Työssäni varsin merkittävässä osassa on teknologiaan liittyvien asioiden selittäminen ja avaaminen toisille asiantuntijoille ja asiakkaille. Keskustelu on minusta erinomainen työkalu, ja monet vaikeatkin kokonaisuudet ratkeavat nopeammin kahvikupin ääressä, kuin yksin näyttöä tuijottaessa.

Haastan mielelläni itseäni siinä, miten teknologian maailmasta voisi tehdä helpommin lähestyttävän kaikille. Aiemmin olen ohjannut mm. Franticin Juniorihackathon-workshopin, sekä toiminut joitakin vuosia ohjelmoinnin vapaaehtoisohjaana Helsingin kaupungin nuorisotoiminnassa.

Claudia Mishima

Aloitin koodaamisen noin 4 vuotta sitten kun aloitin informaatiotekniikan opiskelut Arcadassa, ja nyt toimin Junior Developerina Franticilla, jossa teen töitä tiimissä joka työstää Finnairin asiakkuutta. Työni keskittyy front-endiin ja erilaisiin CMS:iin, jotka ovatkin eniten lähellä sydäntäni. Aiemmin olen ollut ohjaamassa Juniorihackathonissa Franticin koodausworkshoppia ja toiminut vapaaehtoisena ngVikings:in järjestelyporukassa.

This training is brought to you by: