Lounashetki: Mitä oikeastaan on ohjelmistorobotiikka?

Vappulounas robottien parhaiden kavereiden kanssa

Mitä oikeastaan on ohjelmistorobotiikka? Mihin se taipuu? Mitä sillä ei kannata ratkoa? Mistä kannattaa aloittaa? Näihin ja juuri sinun kysymyksiisi vastaavat Knowitin automaatiomimmit Anu, Hanna ja Minsku vappulounaan äärellä torstaina 30.4. klo 11:30 alkaen. Tule linjoille kyselemään, kuuntelemaan, kertomaan – tai vain syömään.

Tapaamme säännöllisesti GoToMeeting-ohjelmiston välityksellä verkossa, yhteisen lounaan merkeissä. Jokaista lounasta vetää jonkin tietyn aiheen asiantuntija joka alustaa aiheen ja sen jälkeen kuulijat voivat esittää kysymyksiä sekä käydä keskustelua. Lounashetkeä EI tallenneta ja lounashetki on hyvin rento sekä vapaamuotoinen! Lounaalle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Klikkaat vain linkkiä ja liityt mukaan.

Mikäli haluat esittää kysymyksesi etukäteen, voit meilata ne osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi otsikolla ”#mimmitkoodaa lounas” Tilaisuuden vetäjät ottavat kysymykset huomioon valmistautuessaan lounashetkeen.

Kouluttajat

Hanna Saari

Toimin Knowitilla ohjelmistorobotiikan (RPA) johtavana asiantuntijana ja vedän prosessien määrittelytyöpajoja ja koulutan liiketoiminnan asiantuntijoita. Lisäksi vastaan RPA–palveluistamme ja niiden kehityksestä. Suhtaudun varsin intohimoisesti uusiin teknologioihin ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin. Teknologia kuuluu kaikille ja siitä pitäisi puhua ymmärrettävämmin ja avoimemmin, ja siksi kirjoitan myös omaa blogia (Teknologiaa ja tyyliä), jossa avaan teknologiatermistöä liiketoimintakulmalla. Vapaa-aikani kuluu pitikälti urheillessa, joko salilla, tennis- tai golf-kentällä. Myös matkustelu, hyvä ruoka ja viinit kuuluvat läheisesti vapaa-aikaani.

Anu Lindell

Työskentelen tällä hetkellä testiautomaatiokehittäjänä Knowitilla. Siirryin alalle reilu puoli vuotta sitten, mitä ennen työskentelin vakuutusyhtiössä 8,5 vuotta. Viimeiset vuoteni vakuutusalalla osallistuin aktiivisesti järjestelmäkehitykseen testaajana ja liiketoiminnan vaatimusmäärittelijänä ja innostuin ohjelmistokehityksestä siinä määrin, että päätin opiskella tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Syksyllä 2018 pääsin aloittamaan Hämeen Ammattikorkeakoulussa muuntokoulutuksen, koska olin jo aikaisemmin valmistunut henkilöstöhallinnon ja johtamisen tradenomiksi. Valmistuin syksyllä 2019 ja samalla päätin lähteä kokeilemaan konsultin työtä it-alalla. Tulevaisuudessa haluan työskennellä testauspäällikkönä, joka voi myös osallistua itsekin testaukseen sekä automatisoida testejä. Vapaa-ajallani kävelen mielelläni pitkiä lenkkejä koirien kanssa äänikirjoja ja podcasteja kuunnellen. Yritän tietysti säännöllisesti tehdä salitreenin muutaman kerran viikossa, mutta mielipuuhaani on myös ihan vain kotoilla.

Minna Mari Leivo

Olen Minna Mari, robottien paras kaveri, eli teen työkseni Knowitilla ohjelmistorobotteja sekä koulutan mm. Robot Frameworkkia ja RPA:ta. Olen valmistunut tietotekniikan insinööriksi vuonna 2009, ja sen jälkeen tehnyt töitä mm. ohjelmistotestauksessa ja ylläpidossa. Knowitilla olen ollut töissä viime kesästä asti, saatuani ensikosketuksen syksyllä 2018 Mimmit koodaa -workshopissa! Vapaa-ajallani pelaan konsolipelejä, luen, liikun luonnossa, soitan kitaraa, harrastan tanssia ja rakennan legoja. Tykkään myös matkustella ja valokuvata.”

This training is brought to you by: