Lounashetki: Kysy devaajalta- tiimityö ohjelmistokehityksessä

Onko devaaja yksinäinen kellarimörkö? Tarvitseeko ohjelmistoalalla tiimityöskentelytaitoja vai onko se tiukkaa yksin puurtamista pimeässä?

Tule kysymään ohjelmistokehityksestä devaajilta, jotka istuivat vierekkäisillä paikoilla aikana ennen koronaa. Me olemme tehneet tiimityötä yhdessä noin 1,5 vuoden ajan. Meistä molemmat ovat tulleet Digialle suoraan koulunpenkiltä viime vuosikymmenen loppupuolella, joten tiedämme, millaista on aloittaa IT-alalla. Tule juttelemaan devaajan arjesta osana kehitystiimiä. Ei ole tyhmiä kysymyksiä, mutta tyhmät vastaukset ovat taattuja.

Tapaamme säännöllisesti GoToMeeting-ohjelmiston välityksellä verkossa, yhteisen lounaan merkeissä. Jokaista lounasta vetää jonkin tietyn aiheen asiantuntija joka alustaa aiheen ja sen jälkeen kuulijat voivat esittää kysymyksiä sekä käydä keskustelua. Lounashetkeä EI tallenneta ja lounashetki on hyvin rento sekä vapaamuotoinen! Lounaalle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Klikkaat vain linkkiä ja liityt mukaan.

Mikäli haluat esittää kysymyksesi etukäteen, voit meilata ne osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi otsikolla ”#mimmitkoodaa lounas” Tilaisuuden vetäjät ottavat kysymykset huomioon valmistautuessaan lounashetkeen.

Kouluttajat

Saara Honkonen

Olen 31-vuotias tietojenkäsittelyn tradenomi, joka kärsii isosti huijarisyndroomasta. Ammatinvaihtajana tiedän hyvin miltä tuntuu heittäytyä uusiin IT-alan haasteisiin. Tällä hetkellä työnkuvaani kuuluu ohjelmistokehitys osana isompaa tiimiä. Töissä olen varmaan tunnettu nauruhepuleista ja siitä, että viljelen sarkastista mustaa huumoria, epäilemättä aivan liikaa.

Vapaa-ajalla arkeani värittää perhe ja koira. Haluaisin kovasti sanoa urheilevani aktiivisesti, ehkä ainakin voin mainita yrittäväni joogata ja kahvakuulailla joskus ja jouluna. Tykkään ulkoilla, leipoa, lukea ja kuunnella musiikkia. Ja nauraa. Ja kertoa sarkastisia vitsejä.

Mitä Niko kertoo Saarasta?
Ihan ok

Niko Mehtonen

Nikolla on kohta takanaan neljä vuotta IT-alalla. Hänen työtehtävänsä ovat alun testaamistehtävien ja ScrumMasterin roolin myötä keskittyneet devaamiseen ja siihen liittyviin tehtäviin. Näitä ovat koodaamisen, speksaamisen, ongelmanselvittelyn ja tuotannon ylläpitämisen lisäksi olleet myös useamman junnun perehdyttäminen.

Niko on aina auttamassa muita, joskin avun hinta on huonot vitsit. Silti häneltä tullaan pyytämään apua jatkuvasti.

Mitä Saara kertoo Nikosta?

Niko on huipputyyppi ja ehdottomasti sellainen koko tiimin peruskivi. Niko jaksaa aina auttaa ja neuvoa muita sekä jakaa tietoa koko tiimille. Ei ole vielä ollut asiaa mistä Nikon kanssa ei olisi voinut puhua ja on aivan varmasti taattua, ettei ole asiaa josta Niko ei keksi huonoa läppää. Joskus hänellä on ihan hyviäkin juttuja, jos hyvä tuuri käy. Niko on rentoa seuraa, eikä koskaan tule sellainen olo, ettei Nikon kanssa voisi olla oma itsensä. Niinä päivinä, kun oma huijarisyndrooma ottaa vallan ja on valmis vaan heittämään tietokoneen ulos ikkunasta ja luovuttamaan, Niko sanoo jotain hauskaa ja tilanne menee ohi. Tai sitten Niko on lyömässä päätä samaan seinään. ”Jaettu tuska on kaksinkertainen tuska, mutta ainakaan sitä ei tarvitse kestää yksin”-slogania mietittiin tuossa taannoin erään kiperän työtehtävän ohessa. Oikeasti meillä on kyllä ihan hauskaa ja kivojakin työtehtäviä. Ainakin välillä.

This training is brought to you by: