Lounashetki: Käyttöliittymän visuaalinen saavutettavuus

Saavutettavuus kannattaa huomioida käyttöliittymän visuaalisessa suunnittelussa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Saavutettavuuden huomiointi parantaa palvelun laatua kaikille käyttäjille ja varmistaa, että käyttäjillä on tasavertainen mahdollisuus käyttää verkkosisältöjä erilaisista lähtökohdista riippumatta. Yksi yleisimmistä, visuaaliseen käyttöliittymään liittyvistä puutteista ovat ongelmat värien käytössä. Käydään yhdessä läpi värien saavutettavuuteen liittyvät vaatimukset sekä joitain värien arviointiin liittyviä työkaluja, ja keskustellaan saavutettavuuden huomioimisesta käyttöliittymäsuunnittelussa yleisesti. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapaamme säännöllisesti GoToMeeting-ohjelmiston välityksellä verkossa, yhteisen lounaan merkeissä. Jokaista lounasta vetää jonkin tietyn aiheen asiantuntija joka alustaa aiheen ja sen jälkeen kuulijat voivat esittää kysymyksiä sekä käydä keskustelua. Lounashetkeä EI tallenneta ja lounashetki on hyvin rento sekä vapaamuotoinen! Lounaalle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Klikkaat vain linkkiä ja liityt mukaan.

Mikäli haluat esittää kysymyksesi etukäteen, voit meilata ne osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi otsikolla ”#mimmitkoodaa lounas” Tilaisuuden vetäjät ottavat kysymykset huomioon valmistautuessaan lounashetkeen.

Kouluttajat

Hanna Kulmala, UX & Service Designer Wunder

Olen koulutukseltani muotoilija, ja sitä kautta saanut kiinnostuksen ja oppeja käytettävyyteen sekä käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Tällä hetkellä toimin UX suunnittelijana ja palvelumuotoilijana Wunderilla, ja tätä ennen työskentelin UX suunnittelijana sulautettujen järjestelmien parissa. UX/UI työssä itseäni viehättää luova ongelmanratkaisu, jossa visuaalinen suunnittelu yhdistyy siihen, että asioista voi tehdä paremmin toimivia. Wunderille tullessani liityin sisäiseen saavutettavuustiimiin oppiakseni lisää verkkopalveluiden saavutettavuudesta ja kasvaakseni sitä kautta paremmaksi UX suunnittelijaksi. Saavutettavuustiimissä osallistun säännöllisesti asiakkeillemme toteutettaviin saavutettavuusauditointeihin sekä inklusiivisten palveluiden suunnitteluun.

This training is brought to you by: