Johdatus IoT:hen

Osallistujat rakentavat oman Particle Photon mikrokontrolleripohjaisen IoT -laitteen jolla voi mitata ympäristön valon määrää, kosteutta, ilmankosteutta sekä lämpötilaa.

Osallistujat rakentavat oman Particle Photon mikrokontrolleripohjaisen IoT -laitteen jolla voi mitata ympäristön valon määrää, kosteutta, ilmankosteutta sekä lämpötilaa.Laitetta voi käyttää esimerkiksi oman kodin ympäristön, tai vaikka kasvien hyvinvoinnin valvontaan.

Tutustumme mikrokontrollerin ohjelmoimiseen, yleisimpiin IoT -protokolliin, sekä tiedonsiirtoverkkoihin kuten LoRa, Sigfox ja NBIoT. Laite liitetään pilvipalveluun jonka avulla voidaan rakentaa monipuolista automaatiota, sekä analytiikkaa.

Tutustumme myös mobiilisovelluksen kehittämiseen jolla voi ohjata IoT -laitetta.

Päivän päätteeksi mikrokontrollerin sensoreineen saa mukaansa ja se on helposti laajennettavissa oman mielikuvituksen mukaan.

Koulutus luo kattavan pohjan IoT -ekosysteemin ja sen komponenttien, sekä niiden riippuvuuksien ymmärtämiseen. Laitteiden sekä sensoreiden, niiden vuorovaikutuksen, tiedonsiirron pilvipalveluihin ja analytiikan näkökulmasta.


Kouluttajat

Erno Venäläinen

Monipuolinen 16 vuoden kokemus infrastruktuuri- ja kehittäjätehtävistä business kriittisten liiketoimintajärjestelmien parissa.

Erno aloitti Full Stack Web -kehittäjänä aikana kun ainoa tapa tehdä Web -kehitystä oli full stack.

Vähitellen ura ajautui liiketoimintajärjestelmien rikastamisen pariin käsittäen analytiikka, portaali, verkkokauppa, integraatio ja IoT -toteutuksia.

Pilvipalvelut ja DevOps tulivat aikaisessa vaiheessa mukaan aidosta tarpeesta parantaa toiminta-tapoja.

Erno on vetänyt hands-on workshoppeja Meetupeissa ja seminaareissa ulkomaita myöten.

This training is brought to you by: