HOW TO: HACKATHON

Mimmit koodaa järjestää ensimmäisen hackathonin yhdessä kumppaneiden sekä Ultrahackin kanssa.

Hackathon (sanoista ”hack” ja ”marathon”) tarkoittaa intensiivistä lyhytkestoista tapahtumaa, jonka aikana joukko ihmisiä kokoontuvat yhteen suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdessä erilaisia ohjelmistoja tai sovelluksia ratkaisuiksi annettuihin haasteisiin. Hackathonit kestävät yleensä yhdestä päivästä useampaan päivään. Hackathonissa on kyse tiimityöstä, jonka ansiosta syntyy ratkaisu meille annettuihin haasteisiin.

Emilia Roiha ja Ella Ronkainen Ultrahackilta avaavat kuulijoille hackathonin konseptia ja madaltavat kynnystä osallistua tähän mielenkiintoiseen tapahtumaan!

Webinaarin aikana käydään läpi mistä juuri Mimmit koodaa hackathon koostuu ja esitellään tarkemmin tulevia haasteita. Tapahtuman aikana tutustumme hackathon tiimin muodostamiseen ja matchmakingiin sekä siihen, miten tiimit saavat ohjausta hackathonin aikana.

Webinaarin päätteeksi pääset kuulemaan naisia jotka ovat osallistuneet hackathoniin ja voit esittää kysymyksiä niin heille kuin Ellalle ja Emiliallekin!

Tule mukaan lounastauolle kuulemaan, mistä hackathonissa on kyse!

MIMMIT KOODAA HACKATHONIN PARTNERIT

ILMOITTAUDU SUORAAN HACKATHONIIN >>>

Kouluttajat

Emilia Roiha

Development Director,  Ultrahack

Emilia on koulutukseltaan kauppatieteilijä, joka päätti tehdä uralla u-käännöksen siirtyessään 3,5 vuotta sitten finanssialalta mahdollistamaan yritysten digitaalisia innovaatiota. Emilia on vuodesta 2018 järjestänyt innovaatiokilpailuja, hackathoneja ja muita innovaatioprojekteja ja kehittää yrityksen palveluita ja liiketoimintaa.

Vapaa-aika kuluu ulkoillessa ja kuskatessa jalkapallo-, tennis- tai lentopalloharkkoihin – sitten kentän laidalla hurratessa.

Ella Ronkainen

Service Design & Client Relations, Ultrahack

Ella vetää asiakasprojekteja sekä kehittää uusia asiakaslähtöisiä toimintamalleja Ultrahackilla. Ronkainen on ollut mukana järjestämässä hackathoneja vuodesta 2015 lähtien.

Vapaa-ajalla Ella viihtyy paremmin ulkona kuin sisällä, viime vuosina usein viileissä lämpötiloissa kotimaassa, vapaalaskun sekä surffauksen merkeissä.

Heidi Kähkönen

Perustaja & CTO, Fiksari

Heidi on koulutukseltaan toimittaja ja kirjoittanut useisiin medioihin mm. teknologia-aiheista sekä kouluttanut toimittajaopiskelijoita datajournalismissa. Vuonna 2015 Heidi lähti San Franciscoon neljäksi kuukaudeksi opiskelemaan web-kehittämistä General Assemblyyn ja tuli saman vuoden lopussa perustaneeksi startup Fiksarin, joka sai alkunsa hackathon-projektina. Fiksari yhdistää diginatiiveja nuoria ja teknologian kanssa apua tarvitsevia ikäihmisiä.

Heidi Villikka

Olen matematiikan opettajaksi valmistunut, it-alalle siirtynyt nuori tietotekniikan ammattilainen. Urapolku on vienyt koodin, robotiikan ja tekniikan opettamisesta finanssi- ja vakuutusalalle data engineeriksi.
Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa ulkoillen, dekkareita lukien ja käsitöitä virkaten.

Tiina Virtanen

Olen nelikymppinen, lapsen ja koiran kanssa asusteleva, pitkän uran it-alan reunalla työskennellyt IT-Tradenomi, joka nykyään työskentelee päivisin Hankinta-assistenttina julkisten hankintojen parissa ja iltaisin muutamana päivänä viikossa lasten koodiopena. Haaveenani on edelleen jonakin päivänä työskennellä koodarina. Olen osallistunut kahdesti Robot Uprising Hackathoniin, sekä ollut mukana järjestämässä lapsille vastaavaa tapahtumaa. Vapaa-aikaani vietän siivoten, liikuskellen luonnossa, tai villasukat jalassa uppoutuen Netflixi-sarjoihin.

This training is brought to you by: