Elisa – Workshop

Tämän koulutuksen tavoitteena on oppia ohjelmoinnin perusteet ja tarjota hyvät lähtökohdat koodaamisen jatkamiseen. Ja aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvitse olla.

Tervehdys huippumimmit! Nyt rohkeasti mukaan tutustumaan koodaamiseen elisalaisten kouluttajien johdolla. Tämän koulutuksen tavoitteena on oppia ohjelmoinnin perusteet ja tarjota hyvät lähtökohdat koodaamisen jatkamiseen. Ja aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvitse olla. Eli rohkeasti mukaan vaan! Pidämme ryhmäkoon sopivana, jotta pystymme opastamaan kaikkia tarpeeksi.

Koulutuksen ohjelmointikielenä käytämme Pythonia, sillä se on helposti lähestyttävä, monipuolinen ja tehokas ohjelmointikieli. Sen suosio on kasvanut viime vuosina ja se onkin tällä hetkellä yksi suosituimmista ohjelmointikielistä. Pythonia voidaan käyttää monissa eri konteksteissa, esimerkiksi webkehityksessä, data-analytiikassa ja koneoppimisessa. Webkehityksessä Python kuuluu ns. ”backendin” puolelle.

Kouluttajat

Eero Leino

Olen Eero, ja työskentelen Elisalla devaajana.
Koodia on vuosien varrella tullut kirjoitettua videopeleistä sosiaalisiin verkostoihin, ja nykyisissä hommissa teen mobiiliverkkojen automaatiota. Olen aiemmin ollut mukana peruskoululaisten ohjelmointitapahtumassa.

Ohjelmoinnin osaaminen avaa uusia maailmoja, se muuttaa meidät tietokoneiden ja älylaitteiden passiivisesta käyttäjästä aktiiviseksi luojaksi. Se on myös hauskaa, ohjelmointi on parhaimmillaan todella palkitseva ongelmanratkaisun alalaji. Tietokoneen henkien esiin loihtiminen on kuin taikuutta.

Simo Ojaniemi

Moi mä olen Simo ja olen Elisalla IT rekrytoijana.

Mulla on yli 10v. kokemus IT-alalta erilaisista tehtävistä. Nykyistä tehtävääni ennen olen työskennellyt softapuolella mm. koodaajana, projektipäällikkönä, asiakasvastaavana, tuoteomistajana ja BI-asiantuntijana. Opetustehtävissä olen ollut mukana Elisan Digikoulussa apuopettajana opettamassa alakoululaisille ohjelmoinnin alkeita.

Ohjelmoinnissa tykkään siitä, että kuinka helposti saa aikaiseksi asioita ja näkee sen oman tuotoksen todella nopeasti ja saa myös välittömän palautteen. Vaikka nykyisessä tehtävässäni en pääsekään (tai ehdi) koodaamaan, on kuitenkin ohjelmistokehityksen ja -tuotannon ymmärtämisestä valtava hyöty niin omassa ongelmanratkaisussa että tietenkin myös työnhakijoiden kohtaamisessa.”

This training is brought to you by: