Mikä on #MimmitKoodaa ohjelman tavoite?

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen olisi vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille.

Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Miten ohjelma sai alkunsa?

Ohjelmisto- ja e-business ry on edustanut suomalaisia softayrityksiä jo 25 vuoden ajan ja vuosien aikana olemme luonnollisesti huomanneet toimialan sukupuolittuneisuuden. Mimmit koodaa -ohjelma syntyi tarpeesta saada uusia osaajia toimialalle sekä halusta saada lisää ideoita, näkemystä sekä kokemusta, joita monimuotoisuus tuo mukanaan.

Mimmit koodaa -ohjelma on järjestänyt vuodesta 2018 maksuttomia tapahtumia yhdessä eri toimijoiden kanssa. Toimintamme poistaa sukupuoleen, toimialaan ja koodaamiseen liittyviä stereotypioita.

Toimintamme on vuosien saatossa laajentunut myös verkkoon ja olemmekin voineet kuluneiden vuosien aikana tarjota 2289 paikkaa workshopeissa, 2997 paikkaa webinaareissa sekä 6073 paikkaa erilaisissa naisille suunnatuissa IT-tapahtumissa.

Kyselytutkimuksen mukaan toimintamme vaikuttaa naisten näkemykseen alasta, mahdollistaa verkostoitumisen softayritysten kanssa sekä vaikuttaa opiskeluvalintoihin ja alanvaihtosuunnittelmiin toimialamme eduksi.

Kenelle #MimmitKoodaa -tapahtumat ovat suunnattu?

Mimmit koodaa -ohjelma kannustaa ohjelmistoalasta kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Maksuttomat tapahtumat ovat suunnattu alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta tai jotka haluavat syventää omaa osaamistaan. Toivotamme myös muunsukupuoliset lämpimästi tervetulleeksi mukaan tapahtumiimme.

Millaisia tapahtumia teillä on ja kuka voi osallistua niihin?

Kaikki tapahtumamme ovat matalan kynnyksen maksuttomia tapahtumia aikuisille naisille. Workshopeissa käydään toimeen ja opetellaan asioita konkreettisesti kokeilemalla itse. Workshopit kestävät muutamasta tunnista useampaan päivään.

Perjantaiwebinaarit tapahtuvat nimensä mukaisesti perjantaisin ja yhden tunnin aikana opitaan jotain konkreettista asiantuntijalta eri teemoihin liittyen. Perjantaiwebinaarit tarjoavat myös mahdollisuuden kysyä mitä vain aiheeseen liittyen.

 

Missä workshopeja järjestetään?

Tämä riippuu workshoppeja järjestävästä tahosta. Workshopit järjestetään yhteistyössä vapaaehtoisten henkilöiden sekä ohjelmistoalan yritysten kanssa, heidän toiveidensa mukaisesti. Covid-19 siirsi kaikki tapahtumat verkkoon, mutta tarkoitus on palata myös fyysisiin tilaisuuksiin myöhemmin.

Miten pääsen mukaan Mimmit koodaa tapahtumiin?

Koska tapahtumamme ovat matalan kynnyksen maksuttomia tapahtumia, riittää että kuulut kohderyhmäämme, tilaat uutiskirjeen ja seuraat somekanaviamme. Voit vapaasti ilmoittautua haluamiisi tapahtumiin mukaan oman valintasi mukaisesti. Muistathan perua osallistumisesi, mikäli jokin este ilmenee!

Miten voin opiskella koodaamista?

Tähän on monia eri vaihtoehtoja. Ensin sinun tulee selvittää, mikä sinua kiinnostaa ja tuntuu luontevalta valinnalta. Seuraavaksi voit tutustua valitsemaasi aiheeseen lisää netissä, joka voi luonnollisesti johtaa myös aihetta opettaviin organisaatioihin. Mimmit koodaa -ohjelma järjestää yhteistyössä yritysten ja vapaaehtoisten kanssa tapahtumia, joissa voit myös päästä opettelemaan koodia käytännössä. Laita siis #MimmitKoodaa uutiskirje, some ja tapahtumasivu seurantaan!

Jos kohtaat tilanteita, joissa et tunnu pääsevän eteenpäin, on yhteisömme tukenasi. Ota yhteyttä info@mimmitkoodaa.fi ja kerromme tarkemmin!

Mitä Ohjelmisto- ja e-business ry tekee?

Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenenä pääset osaksi aktiivista yritysjohdon yhteisöä. Yhdistys edistää jäsenyritysensa menestymisen mahdollisuuksia kansainvälisesti kovenevassa kilpailussa. Mukana toimialaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, alan tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on 600 ohjelmisto- ja ohjelmistovetoista yritystä. Lue lisää yhdistyksen tarkoituksesta

Yhdistyksen jäseninä käytössä on kattava valikoima jäsenpalveluita: Tarjolla on muun muassa SaaS-yritysten menestymistä tukeva SaaS Finland -ohjelma sekä ohjelmistoalan osaajapulaa tasoittava ja tasa-arvoa edistävä Mimmit koodaa -ohjelma. 

 

Miten yritykseni pääsee mukaan Mimmit koodaa toimintaan?

Meillä on kaksi mallia yhteistyölle. Virallisessa yhteistyökumppanuudessa yrityksenne tukee toimintaamme taloudellisesti. Tämä yhteistyö mahdollistaa osallistumisen muun muassa This Is Not a Webinar -tapahtumaan sekä muihin kunkin yrityksen kanssa erikseen räätälöityihin yhteistyökuvioihin.

Toisessa mallissa otamme ilolla vastaan sisältöä sekä koulutuksia kohderyhmällemme, muun muassa Perjantaiwebinaarit ja workshopit ovat suosittuja toimintoja ohjelmassamme. Ota yhteyttä milja@mimmitkoodaa.fi ja mietitään yhdessä teille sopiva tapa osallistua uusien osaajien kasvattamiseen!

Mikä on This Is Not a Webinar?

This Is Not a Webinar on kaksi kertaa vuodessa tapahtuva naisille ja muunsukupuolisille suunnattu koko päivän virtuaalitapahtuma. Tapahtumassa esiintyy ja opettaa runsas joukko toimialamme ammattilaisia, kertoen toimialamme mahdollisuuksista omien kokemuksiensa kautta. Mahdollistamme myös verkostoitumisen sekä toisten vertaisten että myös yritysedustajien ja rekryäjien kanssa. Tapahtuma on tuttuun tapaan maksuton ja seuraava virtuaalitapahtuma on 15.10.2021 – laitahan päivä kalenteriisi!

Mitä #MimmitKoodaa on jo saavuttanut?

Herätämme keskustelua sukupuolittuneesta ohjelmistoalasta ja keinoista, jolla diversiteettiä voi lisätä.

Yhteisöömme kuuluu yli 7000 naista ja tapahtumia kanssamme on järjestänyt yli 70 yritystä ja oppilaitosta. Käymme myös jatkuvasti keskustelua opiskelumahdollisuuksien parantamisesta.

EU:n talous- ja sosiaalikomitea palkitsi meidät marraskuussa 2019 kansalaisyhteiskuntapalkinnolla tehdystä työstämme tasa-arvon edistämisen eteen. Samana vuonna voitimme parhaan ohjelman palkinnon Mesoaja Gaalassa.

Ohjelman vetäjä Milja Köpsi palkittiin vuonna 2020 Nordic Women In Tech ”Diversity leader of the Year” palkinnolla.

Mikä #MimmitKoodaa Pohjois-Karjala hanke on?

Hankkeen tavoitteena tarjota paikallisesti aikuisille maksutonta, matalan kynnyksen valmennusta ohjelmistokehityksestä. Naiset voivat olla työttömiä, työttömyysuhan alla tai työelämässä. Tärkeintä on halukkuus oppia uusia taitoja. Haluamme myös luoda toimivan, aktiivisen ja kannustavan yhteisön alueelle hankkeen aikana.

Kuuntelemme luonnollisesti myös alueen yrityksien sekä oppilaitoksien tarpeita ja toiveita. Hankkeena haluamme olla mukana helpottamassa alueellista kohtaanto-ongelmaa ja kasvattamassa alueen vetovoimaa.

Hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen) tukemalla naisten kouluttautumista ja lisäämällä osaamista tulevaisuuden työtehtävissä.

Kyllä, haluan pysyä kuulolla

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.