THIS IS NOT A WEBINAR

TAPAHTUMA ON MAKSUTON

20.11.2020 | 9:00 – 17:00

<>Learn to code. Be awesome.</>

MITEN JA MIKSI?

#mimmitkoodaa ohjelma, sen aikuisille naisille suunnatut tapahtumat ja workshopit ovat olemassa jotta voisimme rohkaista yhä useampaa naista oppimaan uutta, jotta he ymmärtäisivät ohjelmistoalaa paremmin ja jotta he voisivat olla mukana varmistamassa kaikille tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskella ja työskennellä haluamillaan toimialoilla.

#mimmitkoodaa virtuaalinen tapahtuma ei ole kotikutoinen webinaari, vaan striimaamme kaikki puheenvuorot teknisen laadun varmistaen ja tarjoamme mahdollisuuden verkostoitumiseen erilaisissa keskustelutilaisuuksissa sekä näytteilleasettajien virtuaalisissa tiloissa. 

Tapahtuman järjestää Ohjelmisto- ja e-business ry jonka toimintaan #mimmitkoodaa ohjelma kuuluu.


KENELLE JA MITÄ?

Puheenvuoron ja puhujan esittelyn saat auki otsikkoa klikkaamalla. Pääset tutustumaan puhujiin myös alla olevan kuvagallerian kautta!

ÄÄNESSÄ

Li andersson

Opetusministeri

Pauliina Anttila

Software developer Vincit

Joakim Calais

Lead Architect, Skaler Siili Solutions

David Gil de Gómez Pérez

GEEK/Hacker
Marketing Agency Tovari 

marc dillon

Chief Technology Officer
Basemark

Taija Engman

CEO, Founder
Good Sign Solutions

Kati Hakala

UX product owner – user researcher Ericsson

Noora Hammar

SOC Team Lead 
Elisa Santa Monica

kirsi harra-vauhkonen

Managing director, CEO
Sanoma Pro

Jenni Hautojärvi

Client Technical Specialist
IBM

Akseli Huhtanen

Learning Designer
FItech

Mikko HYPPÖNEN

Tutkimusjohtaja
 F-Secure

Sonja Hyrynsalmi

Junior Researcher | Software engineering
LUT University

Mikko KasanEN

Cloud Solution Architect App Dev
Microsoft

Amanda Koivisto

Senior We Developer
Geniem

HANNA KONTINEN

Head of Talent & Culture
Brella

VLADA LAUKKONEN

Web designer, kirjailija
Lasten ja nuorten keskus ry

Taina Myöhänen

President Women in Games Finland ry

Anna Mäkelä

Content Manager Duunitori

Mika Nieminen

Dr., Team leader, Principal Scientist, Adjunct professor
VTT

Pauliina Nikko-Takala

Director, Security Programs and Awareness
CGI

EEVIS PANULA

Software developer Futurice

Maaret Pyhäjärvi

Principal Test Engineer
Vaisala

Salla Rantamäki

Service Designer Ericsson

ella raskila

Headhunter
Digia

Teemu Roos

Professor of Computer Science
University of Helsinki

Saija Saarenpää

Ohjelmistokehittäjä & graafikko
Vincit

Minna Sallinen

Vice President Product and Service Solutions
Abloy

ville saviluoto

Headhunter
Digia

Hanna Sillanpää

Head of Digital and Service Solutions
Abloy

Jonna Särs

Cloud Advisory Senior Manager
Accenture

janne tienari hanken

janne tienari

Johtamisen professori 
Hanken

Lassi Virtanen

Senior Lecturer, Business Information Technology
Laurea University of Applied Sciences

ILMOITTAUDU VUODEN KOVIMPAAN TAPAHTUMAAN

Tapahtumassa mukana
Tapahtuman tekninen toteutus

YRITYSYHTEISTYÖ

Ota yhteyttä
Yritys! Haluatko mukaan?

Jätä yhteystiedot niin otamme yhteyttä tai varaa suoraan aika puhelulle >>

Vlada Laukkonen / Digiviestintäsuunnittelija / Lasten ja nuorten keskus ry

kaikki koodaa

”Miten pääsen IT-tehtäviin? Pitääkö siellä osata koodata? Mitä koodaaminen on? Miten ohjelmistoja rakennetaan? Mitä kaikkea koodaamalla voi tehdä?

Jos olet aloittelija ja sinua kiinnostaa IT-ala, Kaikki koodaa -kirja voi auttaa sinua suunnan löytämisessä.
Tule kuulemaan miksi ja miten kirja on syntynyt.

Vlada on itseoppinut web designer ja Ompeluseura LevelUp Koodarien ryhmän perustaja. Vlada toimii tällä hetkellä Nuori Kirkko ry:llä toimintaa ja palveluja suunnitellen.

Mikko Hyppönen / Tutkimusjohtaja / F-Secure

Modernit Ongelmat Vaativat Moderneja Ratkaisuja

Teknologia on tuonut meille huimaavia uusia mahdollisuuksia – ja huimaavia uusia ongelmia. Internet on paras ja pahin asia mitä meidän aikanamme on tapahtunut. Miten tasapainotella hyvän ja pahan verkkotarhassa?

Mikko Hyppönen on F-Securen tutkimusjohtaja. Hän on luennoinut teknologiasta sekä Oxfordin, Stanfordin että Cambridgen yliopistoissa. Hyppönen on konsultoinut tietoturva-asioita mm. Suomen valtionjohdolle, Interpolille ja Yhdysvaltojen salaiselle palvelulle.

Teemu Roos / Professor of Computer Science / University of Helsinki

Tekoäly tutuksi

Teemu Roos opettaa tekoälyn perusteita yli puolen miljoonan opiskelijan Elements of AI -verkkokurssilla Helsingin Yliopistolla. Kyseinen verkkokurssi on saanut laajaa näkyvyyttä ympäri maailman ja se on käännetty yli kymmenelle kielelle. 

Teemun puheenvuoron tavoitteena on tehdä tekoälyn perusteet tutuksi kaikille, jotta jokainen voi muodostaa aiheesta oman valistuneen mielipiteensä ja valjastaa tekoälyn mahdollisuudet oman työnsä tueksi.

Mika Nieminen / Dr., Team leader, Principal Scientist, Adjunct professor / VTT

Kolme pointtia vastuullisesta teknologiasta

Esityksessä keskustellaan kolmesta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävän teknologian kehittämisen peruskysymyksestä; miksi, mitä ja miten?

Tutkimusryhmän päällikkö, dos. Mika Nieminen johtaa VTT:llä Eettisyys ja vastuullisuus innovaatiotoiminnassa -tutkimusryhmää. Parhaillaan hän mm. koordinoi EU:n rahoittamaa vastuullisuutta alueellisessa innovaatiotoiminnassa tarkastelevaa TetRRIS-hanketta sekä osallistuu laajaan kotimaiseen tekoälyn etiikkaa tutkivaan ja kehittävään Etairos-projektiin.

Minna Sallinen / Vice President Product and Service Solutions / Abloy

Avaimesta näkymätön - Businessmatkani fyysisestä tuotteesta ohjelmistoihin ja palveluihin

Minna on pitkänlinjan abloylainen, jonka uraan mahtuu useita eri tehtäviä mm. tuotehallinnan vetämistä, tuotepohjaisten liiketoimintojen johtamista, tuotantolaitoksen siirtämistä sekä nykyisellään tuote ja palvelukokonaisuuksien johtamista. Minna on jo vuosia ollut kiinnostunut ja myöskin kouluttautunut palveluliiketoiminnan saloihin. Aktiivinen muutosjohtaminen ohjelmisto- ja palveluliiketoimintojen osalta läpi organisaation kuuluu myös ohjelmaan.

Kirsi Harra-Vauhkonen / Managing director, CEO / Sanoma Pro

Tulossa pian

Kirsillä on monipuolinen kokemus kansainvälisistä markkinoinnin ja myynnin johtotehtävistä, ja edelleen toimitusjohtajana ja hallitustyössä hän tuo mielellään asiakkaan näkökulman vahvasti esille. Digitaalinen kehitys on kulkenut punaisena lankana hänen urallaan, jota uteliaisuus ja jatkuva oppiminen ovat ohjanneet WAP-softatuotteiden markkinoinnista älypuhelinten mobiilipalveluihin ja digitaalisten palveluiden ja kehityshankkeiden johtamiseen.

Janne Tienari / Professori / Hanken

Sukupuoli @teknologia – enemmän naisia esiin

Koronakriisissä ja sen jälkimainingeissa toimivien työyhteisöjen merkitys korostuu entisestään. Tasapainoiset yhteisöt toimivat yleensä parhaiten. Puheenvuoro keskittyy ratkaisuihin, joiden avulla teknologia-alan organisaatioihin saadaan lisää naisia.
Janne Tienari toimii johtamisen professorina Hankenilla. Hän tutkii ja opettaa strategiatyöhön sekä sukupuoleen ja johtamiseen liittyviä aiheita. Jannea kiinnostaa erityisesti johtamiseen ja tulevaisuuteen liittyvät kysymykset.

Anna Mäkelä / Content Creator / Duunitori

Sukupuolineutraalit ammattinimikkeet

Neutraaleilla nimikkeillä kohti tasa-arvoista työelämää. Työnhakupalvelu Duunitori otti käyttöön viime syksynä sukupuolineutraalit ammattinimikkeet työnhakukoneessaan ja sisällöissään tavoitteena lisätä työelämän tasa-arvoisuutta ja rikkoa mielikuvia miesten ja naisten töistä.

Puheenvuorossaan Duunitorin sisältöpäällikkö Anna Mäkelä kertoo muutoksen taustoista, sen herättämistä tunteista sekä kielen merkityksestä työelämän tasa-arvolle ja inklusiivisuudelle.

Anna Mäkelä on digiorientoitunut humanisti, joka työskentelee sisältöpäällikkönä Duunitorin työelämäsisältöjen ja viestinnän parissa. Annalla on taustaa media-alalta, ja hän on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Anna suhtautuu intohimoisesti tasa-arvoon, työelämään, kirjallisuuteen ja kahviin.

Hanna Kontinen / Head of Talent & Culture / Brella

Agilella yrityskulttuurilla koronaa vastaan!

Miltä tech-firman yrityskulttuuri näyttää sisältäpäin? Mitä agile kulttuuri tarkoittaa käytännössä? Miten yrityksen arvot ja kulttuuri näkyvät kriisin keskellä?

Viimeaikaiset korona-uutiset ovat olleet kovaa luettavaa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös monia suomalaisia selviytymistarinoita. Maaliskuussa Brellan myynti pysähtyi kuin seinään koronakriisin vuoksi. Nyt Brella on tuplaamassa henkilöstömääränsä ja takoo myyntiennätyksiä. Tässä pisteessä ollaan ainoastaan tech-firmoille ominaisen, resilientin agile-kulttuurin ansiosta.

Hanna on työskennellyt HR:n, rekrytoinnin ja kulttuurin kehittämisen parissa jo vajaat kymmenisen vuotta, mutta korona pisti eteen haasteen, josta kenelläkään ei ollut mitään aiempaa kokemusta. Miten tech-kasvufirman kulttuuri reagoi kriisiin ja mitä sen aikana opittiin? Tämä on Brellan tarina.

Sonja Hyrynsalmi / Junior Researcher - Software engineering / LUT University

Oman polun löytäminen IT-alalle

Polku IT-alalle on harvoin kelläkään samanlainen, varsinkaan jos kyseessä on alanvaihtaja. Toisin kuin yleensä myös luullaan, alalle ei päädytä valmiina superkoodareina jotka ovat aina tienneet syntyneensä ohjelmoijiksi, vaan syyt valita IT-ala vaihtelevat ja alalle myös tullaan hyvinkin erilaisilla koulutustaustoilla ja tarinoilla. Hyrynsalmi on keskittynyt tutkimuksessaan alanvaihtajien kokemuksiin, haasteisiin ja onnistumisiin.

Tässä puheenvuorossa hän käy läpi omien vahvuuksien tunnistamisen tärkeyttä uutta suuntaa pohtiessa, koulutusvalintojen viidakkoa ja erilaisia haasteita sekä onnistumisia, mihin alanvaihtajat usein törmäävät.
Hyrynsalmi uskoo, että vertaistuki, armollisuus itsellensä ja omien vahvuuksien tunnistaminen auttavat alanvaihtajia onnistuneessa urahypyssä.

Sonja Hyrynsalmen erityisalaa ovat alanvaihtajien kokemukset ja tutkimuksessaan hän on selvittää onnistuneen alanvaihdon elementtejä. Hyrynsalmi on nuorempana tutkijana LUT-yliopiston ohjelmistotekniikan laitoksella ja innostuu laajasti niin alustataloudesta, kehittäjäkokemuksesta kuin ohjelmistoliiketoiminnan uusista tuulista.

Hyrynsalmi on pohtinut aina omaa rooliaan alalla ja sitä, milloin voi oikeasti sanoa olevansa nainen tekniikan alalla – kuinka paljon pitää olla koodannut tai millaisissa työtehtävissä ollut, että voi sanoa näin. Nykyään Hyrynsalmi ilmoittaa ylpeästi (ja usein rempseän naurunsa säestämänä) olevansa aikuinen ja iloinen nainen tekniikan alalla, vaikka superkoodaria hänestä ei koskaan tullutkaan.

Akseli Huhtanen / Learning Designer / FITech

Miten opin sitä mitä haluan oppia?

Kuulostaako tutulta: Totta kai haluat oppia tekoälystä ja automaatiosta lisää – mutta et silti suorittanut kurssia ikinä loppuun! Miten siis teet oppimisesta itsellesi mahdollisimman helppoa, ja varmistat että myös opit sitä mitä haluat? Tässä puheenvuorossa esitellään viisi käytännön askelta, joilla rakennat oppimisesta itsellesi sitkeän hyvän tavan, ja käytät ajan tehokkaasti tukemaan oppimista.

Akseli Huhtanen on oppimismuotoilija FITech-verkostoyliopistossa. Akselin tehtävänä on varmistaa, että ihmiset todella oppivat kursseilla – verkossa tai lähiopetuksessa. Hän kouluttaa verkko-oppimisen ja oppimismuotoilun aiheista ja oli aiemmin perustamassa Dare to Learn -oppimisfestivaalia. Akselia kiinnostaa erityisesti, miten olosuhteita muotoilemalla voidaan tukea ihmisen aitoa oppimista.

Noora Hammar / SOC Team Lead / Elisa Santa Monica

Vahvuuksista ammatti

Jospa sittenkin kyberiä?

Oletko pohtinut alan vaihtoa muttet ole täysin varma siitä, riittävätkö omat rahkeesi tietoturva-alalla työskentelyyn?

Avaan alan maailmaa ja kerron, minkä kaiken kanssa uraansa pohtivien on mahdollisuus päästä työskentelemään. Saatat yllättyä esim. siitä, ettei alalle pääsy todellakaan vaadi kovia, teknisiä taitoja.

Olen itse aina halunnut tehdä töitä ns. hyvien puolella. Tehdä asioita, joilla on merkitystä ja jotka motivoivat. Löysin itse tietoturva-alan parin mutkan kautta vuonna 2015 ja olen siitä lähtien pyrkinyt tuomaan esille omia vahvuuksiani, jotka johtivat urapolkuni tähän päivään.

Omaan kaupallisen koulutuksen ja haluan omalla tarinallani rohkaista muita ja kertoa, että kellä tahansa on mahdollisuus omia vahvuuksiaan seuraamalla löytää oma paikkansa kyberturva-alan roolien laajasta kirjosta!

Noora on työskennellyt kyberturvallisuuden parissa kuutisen vuotta. Tällä hetkellä hän toimii Security Operations Team Leadina Elisa Santa Monicalla johtaen kymmenen hengen asiantuntijatiimiä. Tätä ennen Noora työskenteli vanhempana tietoturva-asiantuntijana Nordeassa. Noora on myös vahvasti mukana HelSec Ry:n sekä Disobey Ry:n taustajoukoissa.

Nooraa kiinnostavat ajankohtaiset ilmiöt sekä ihmispsykologia. Näiden lisäksi myös ihmisoikeudet sekä naisten tasa-arvo ovat Nooran sydäntä lähellä.

Pauliina Nikko-Takala / Director, Security Programs and Awareness / CGI

Esimerkkejä positiivisen kyberturvakulttuurin luomiseen

Voiko it-alalle päästä ilman teknistä koulutusta? ”Helposti”, sanoo Pauliina, joka on opiskellut markkinointia ja viestintää, ja toimii nyt kyberturvatietoisuuden palveluista vastaavana johtajana CGI:llä. Omassa puheenvuorossaan Pauliina kertoo oman uratarinansa ja kuinka hän onnistui luomaan uusia innovaatioita yhdistämällä vanhat ja uudet osaamisensa sekä avaa muutamia esimerkkejä positiivisen kyberturvakulttuurin luomiseksi.

Pauliina toimii kyberturvatietoisuuden palveluista vastaavana johtaja CGI:llä. Hänen 20 vuoden IT-alan ura on sisältänyt useita markkinoinnin, viestinnän ja tuotekehityksen rooleja, kunnes löysi intohimon kyberturvallisuuteen ja alkoi auttaa asiakkaita löytämään tapoja luomaan positiivista kyberturvakulttuuria. 

Taina Myöhänen / President / We in Games Finland

Faktaa ja fiktiota työskentelystä pelilalalla

Pitääkö olla intohimoinen pelaaja, jotta voi olla töissä pelialalla? Onko pakko pukeutua huppariin? Millaista on olla naisena pelialalla? Nämä ja pari muuta faktaa ja fiktiota työskentelystä pelialalla paljastettuna.
Taina on humanisti, joka on työskennellyt projektien, ihmisten ja yritysten johtotehtävissä ICT-alalla vuodesta 1999 ja pelialalla vuodesta 2006 lähtien. We in Games Finlandin puheenjohtajana tavoitteenani on tehdä pelialasta kaikille paras työpaikka sukupuoleen, alkuperään tai fyysisiin ominaisuuksiin katsomatta.

Taija Engman / CEO, Founder / Good Sign Solutions

Ohjelmistoyrittäjän uratarina

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä IT alalla? Oletko kiinnostunut urasta IT-alalla? Ovatko kaikki IT-alalla huippukoodareita tai tekniikkavelhoja? Kuvaan oman tarinani IT-alalla ja kerron polustani kasvavan ohjelmistoyrityksen perustajana ja johtajana. Juttelen erilaisista rooleista ja mahdollisuuksista IT-alalla.

Taija on tavoitteellinen toimitusjohtaja, jolla on pitkä kokemus ohjelmistoliiketoiminnan ja asiakasprojektien johtamisesta. Hänen pohjantähtensä on arvon luominen asiakkaalle. Ennen Good Signin perustamista Taija työskenteli Fujitsulla vastuualueinaan muun muassa toiminnanohjausjärjestelmien liiketoiminnan johtaminen sekä viimeisimpänä palvelukehitys ja markkinointi pohjoismaissa. Taijalla on tuotantotalouden diplomi-insinöörin tutkinto Aalto-yliopistosta, pääaineinaan liiketoiminta ja tietotekniikka.

Marc Dillon / Chief Technology Officer / Basemark

Thriving in tech: A survivor's guide to coming up in the wild world of technology startups

From surviving to thriving: dealing with assholes, getting mentorship to work, setting ambitions, and knowing when to say when.

Marc loves creating the right product for a market with wonderful people. He believes that if you build the people first and connect them to the customer, the right product fit emerges.

Ella Raskila
Ville Saviluoto

REKRYTOINNIN 101 -
HEADHUNTERIN VINKIT JA SUDENKUOPAT?

Mitä rekrytoija katsoo profiilissasi? Miten CV pitäisi tehdä? Miten omasta osaamisesta pitäisi kertoa, että tulisi huomatuksi? Milloin saa ylipäänsä sanoa, että osaa jotakin? Mikä on yleisesti haastavinta IT-alan rekrykentässä?

Ville luotsaa vankalla kokemuksella Digian rekrytiimiä eteenpäin ja huolehtii samalla, että iso kuva on kunnossa ja kandit sekä eri yksiköiden avoimet paikat löytävät toisensa mahdollisimman kitkattomasti. Ville on työskennellyt IT-rekrytointien parissa jo 15 vuoden ajan ja vuosien varrella eteen on tullut kaikenlaista roolia help-deskistä hankejohtajaan ja koodarista arkkitehtiin. Leppoisasta huumorintajusta on ollut headhunterin roolissa hyötyä, ja matkalla taskuun on tarttunut myös koko joukko parhaita (ja niitä huonoimpia) käytäntöjä niin hakuprosesseista kuin EB-työstäkin. Parasta Villen mukaan IT-alassa on sen jatkuva kehittyminen ja mahdollisuus oppia uutta.

Ella on Digian toinen oma headhunter. Suorahaun sekä haastattelujen ohella hänen tehtäviinsä kuuluu oppilaitos- ja kumppaniyhteistyötä, työnantajamielikuvan kehittämistä ja rekrymarkkinointia sekä esimiesten tukemista hakujen aikana. Kokemusta on kertynyt IT-alan hakuprosesseista niin konsultointipuolelta kuin in-house roolista käsin. Ella on taitava viestijä, ja saa myös kandeilta usein kiitosta ammattimaisesta lähestymisestään. Ella on paitsi taitava rekrytoinnin ammattilainen, myös kuplivan iloinen ”bubbly”-persoona, joka verkostoituu ja sparrailee mielellään.

Amanda Koivisto / Senior Web Developer / Geniem

Kuinka lähteä liikkeelle WordPress-kehittämisen kanssa

Avoimeen lähdekoodiin perustuva WordPress on maailman käytetyin julkaisujärjestelmä. Se luotiin alunperin blogialustaksi, mutta nykyisin sillä ylläpidetään blogien lisäksi niin yksinkertaisia yrityssivustoja kuin monimutkaisia verkkokauppoja.
Puheenvuorossa käydään läpi perusteita siitä mikä WordPress on ja mitä teknisesti tulisi hallita päästäkseen alkuun WordPress -teemojen/lisäosien kehityksen kanssa.

Amanda Koivisto työskentelee Geniemillä Senior Web Developerina. Hän on kiinnostunut enimmäkseen frontend-kehittämisestä sekä
saavutettavuudesta. Ennen koodarin uraa hän myös toimi Web Designerina.

Saija Saarenpää / Ohjelmistokehittäjä & Graafikko / Vincit

Web-ohjelmointi tunnissa / back end

Saija Saarenpää on Vincitin ohjelmistokehittäjä ja graafikko. Saijan osaamisalaan kuuluvat mm. webbiprojektit käyttäen Reactia ja Nodea, mobiiliprojektit iOS:lle Swiftillä ja Qt Frameworkiä käyttäen projektit luonnistuvat mille tahansa alustalle. Graafiselta puolelta Saijan vahvuudet ovat logojen ja visuaalisten ilmeiden suunnittelussa, mutta myös käyttöliittymäelementit esim. ikonit ja kuvituskuvat luonnistuvat. Lisäksi Saija harrastelee 3D-mallinnusta, peliohjelmointia, Legoilla rakentelua ja valokuvausta.

Pauliina Anttila / Software Developer / Vincit

Web-ohjelmointi tunnissa / front end

Pauliina työskentelee ohjelmistokehittäjänä Vincitillä. Viime vuosina hän on keskittynyt web-ohjelmointiin Reactilla, mutta taustalla on monta vuotta Pythonin ja NLP:n parissa. Hän on ollut mukana järjestämässä niin Mimmit koodaa -workshoppeja kuin muitakin koulutuksia aloitteleville koodareille, sekä haastattelemassa ja valitsemassa uusia osaajia Vincitille.

Kati Hakala –
UX product owner

Ericsson

Salla Rantamäki –
Service Designer

Ericsson

ELEMENTS OF USER EXPERIENCE

What is user experience design and why do we need it? How does a design process look like? In this session, we will walk you through the very basics of user experience design, what does a design process look like and what methods and tools can be used. In the end, we will discuss how to apply user experience design principles at work and everyday life.

Kati has worked at Ericsson since 2008, from operations to product development. In her current role as a product owner for UX she tries to balance between administrative tasks and doing and organizing usability research and user experience studies. She wants to spread awareness and highlight the importance of user centered design, make the voice of our users heard, and help the organization to grow and adopt design thinking way of approaching problems, instead of being too product and feature centric.

Salla has been part of the design team for Ericsson’s security management product since 2019, helping Ericsson become more user focused company and to develop professional software that is enjoyable to use.

Lassi Virtanen / Tietojenkäsittelyn lehtori / Laurea

Pilvipalveluiden perusteet

Opi pilvi-infran perusteet, pilviin liittyvät konseptit sekä opi tunnistamaan pilvipalveluntarjoajat
Lassin historia palvelimissa ja webhostingissa, lähimenneisyys verkkokaupassa ja pilvissä. Nykyisyys tilaustaloudessa ja digitaalisessa asiakaskohtaamisessa. Perustaja ja hallituksen puheenjohtaja @Pilvi.com

Jonna Särs / Cloud Advisory Senior Manager / Accenture

Why is cloud so important and what skills do I need to work with cloud technology?

Find out how cloud technology is transforming businesses and industries from first-hand experience. Get a deep-dive into why cloud is so important, how companies are responding to these needs in practice and what skills are needed to become a part of today’s and tomorrow’s cloud transformation movement.

Jonna has a Master of Science in Information Technology. She has been a part of the ICT field as a consultant and also in management positions for more than 20 years, the last 9 of which have been at Accenture. Her career has included coding, cyber security, service management and infrastructure development. In recent years, she has been focused on helping clients implement major IT transformation projects, with a special emphasis on taking advantage of cloud services.

Jenni Hautojärvi / Client Technical Specialist / IBM

Eettisyys osana tekoälykehitystä

Kuuluuko eettisyys osaksi tekoälyä? Milloin ja miksi eettisyys otetaan huomioon? Kuuluuko minun ottaa eettisyys huomioon? Miten voin itse ottaa eettisyyden huomioon tekoälykehityksessä? Miksi se on tärkeää? Kuka siitä hyötyy ja miten? Miksi emme anna tekoälyn hoitaa kaikkea? Eettisyys herättää paljon kysymyksiä tekoälyn osa-alueella, eikä niihin löydy aina suoraa vastausta. Tule kuuntelemaan, mistä on hyvä aloittaa.
Valmistuin Hyvinvointi- ja terveysteknologian insinööriksi Metropolian Ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Tällä hetkellä työskentelen IBM Finland Cloud puolella auttaen yhdistämään älykkäitä järjestelmiä ihmisten jokapäiväisiin työkaluihin. Ennen opintoja ja nykyistä työpaikkaa työskentelin lähihoitaja esim. kotihoidossa ja poliklinikoilla.

Eeva-Jonna "Eevis" Panula / Software Developer / Futurice

GraphQL 101: Vaihtoehtoja rajapintoihin

GraphQL on kasvattanut suosiotaan julkaisustaan asti, ja monet yritykset kuten Github, Twitter, Pinterest sekä AirBnB käyttävät sitä. Mutta mikä on GraphQL? Mitä tarkoittavat sanat kuten “skeema”, “resolverit” tai “query”? Tämä puheenvuoro käy läpi GraphQL:n perusteita vastaten muun muassa näihin kysymyksiin.
Eevis on ohjelmistokehittäjä, jonka sydäntä lähellä ovat aiheet kuten GraphQL, CSS, TypeScript, React sekä saavutettavuus. Ensimmäiset rivit koodia hän kirjoitti teini-ikäisenä, mutta roolimallien ja tuen puute vei opiskelemaan muita asioita, ja lopulta gradunkirjoituksen ahdistus ajoi takaisin etsimään niitä hyviä nuoruuden aikoja, jolloin tehtiin netti-Tylypahkoja ja virtuaalitalleja. Nykyään hänen työpäivänsä kuluvat koodauksen parissa Futuricella, ja ohjelmointi sekä yllämainituista asioista puhuminen ovat osa myös vapaa-ajan aktiviteetteja.

Joakim Calais / Lead Architect / Skale

Skaalautuva ohjelmistoautomaatio, lambdafunktioiden käyttö

Monet organisaatiot ovat ottaneet askeleita rutiinitehtävien automatisoimiseksi RPA: n avulla, osa hyödyntäen todella älykkäitä automaatioratkaisuja. Älykkäiden komponenttien sekä automaation hyötyjen mahdollistamiseksi on tärkeää rakentaa tekninen infrastruktuuri, joka takaa ratkaisujen skaalautuvuuden.

Joakim Calais käy esityksessään koodaten läpi, miten lambdafunktioiden avulla ratkaistaan tiettyjä automatisoinnin haasteita.

Joakim on työskennellyt it-alalla 20 vuoden ajan. Viimeiset kolme vuotta hän on ollut Siili Solutionsilla sovelluskehittäjänä ja pilviarkkitehtina ja on mm. ollut rakentamassa uutta aalto.fi -palvelua. Tällä hetkellä hän on Siilin Skaler -tiimissä, joka suunnittelee ja toteuttaa avoimen lähdekoodin ohjelmistorobotiikkaatkaisuja. Vapaa-ajallaan Joakim soittaa pianoa, maastopyöräilee ja elää rauhallista perhe-elämää Vantaalla vaimon ja neljän lapsen kanssa

Mikko Kasanen / Cloud Solution Architect App Dev / Microsoft

How to start developing embedded systems and designing your own hardware projects

In this 20 minute session, I will go through how to get started with embedded systems development and how to practice your newly acquired superpower – the path from your idea on a napkin to a mass produced device is much shorter than you ever though of.
Mikko Kasanen blew his first fuse when he was 4 years old when trying to build a ”Electric Lego Car” out of a broken lamp cord. He still has a huge passion to tinker with all sorts of devices and code. Currently he is working at Microsoft as a Cloud Solution Architect and on his free time he builds drones

Maaret Pyhäjärvi / Principal Test Engineer / Vaisala

Testiautomaatio on testauksen dokumentointia

Testaus kokonaisuutena on luovaa touhua sovelluksen rajoitteiden etsimisessä. Vaikka vaatimuksista löytyy vinkkiä alkuun, se on vasta salapoliisityön alku. Sovellusaluetuntemus, sovellusympäristötuntemus, oman sovelluksen rajojen ja muutosten tuntemus johtavat riskien äärelle. Ja se automaatio ja koodi testauksessa? Se auttaa tekemään mittakaavassa, jossa ihminen ei ehdi. Se on dokumentointia, joka kertoo itse onko ajan tasalla!

Tässä sessiossa Maaret Pyhäjärven kanssa testataan yksi pieni sovellus, ja dokumentoidaan ainakin osa opeista ja oivalluksista automaationa.

David Gil De Gómez / GEEK/Hacker / Markkinointitoimisto Tovari

live coding

I was going to be a medicine doctor, but I ended up studying Computer Science Engineering. I am a full-stack web developer by trade with more than ten years of work experience, with an interest on exploring the boundaries between code and creativity and divulging the field, including mentoring, teaching and counseling. I also particularly enjoy killing the coder stereotype.

My current job title in the Marketing Agency Tovari contains the word ”hacker”, which I consider an honor, as it was given to me and I fully identify with the hacker culture. As Wikipedia says, ”The hacker culture is a subculture of individuals who enjoy the intellectual challenge of creatively overcoming limitations of software systems to achieve novel and clever outcomes.”

You can’t explain it better.

Kati Hakala / UX product owner - user researcher / Ericsson

Elements of user experience

What is user experience design and why do we need it? How does a design process look like? In this session, we will walk you through the very basics of user experience design, what does a design process look like and what methods and tools can be used. In the end, we will discuss how to apply user experience design principles at work and everyday life.
Kati has worked at Ericsson since 2008, from operations to product development. In her current role as a product owner for UX she tries to balance between administrative tasks and doing and organizing usability research and user experience studies. She wants to spread awareness and highlight the importance of user centered design, make the voice of our users heard, and help the organization to grow and adopt design thinking way of approaching problems, instead of being too product and feature centric.

Salla Rantamäki / Service Designer / Ericsson

Elements of user experience

What is user experience design and why do we need it? How does a design process look like? In this session, we will walk you through the very basics of user experience design, what does a design process look like and what methods and tools can be used. In the end, we will discuss how to apply user experience design principles at work and everyday life.
Salla has been part of the design team for Ericsson’s security management product since 2019, helping Ericsson become more user focused company and to develop professional software that is enjoyable to use.

Ella Raskila / Headhunter / Digia

Rekrytoinnin 101 - headhunterin vinkit ja sudenkuopat?

Mitä rekrytoija katsoo profiilissasi? Miten CV pitäisi tehdä? Miten omasta osaamisesta pitäisi kertoa, että tulisi huomatuksi? Milloin saa ylipäänsä sanoa, että osaa jotakin? Mikä on yleisesti haastavinta IT-alan rekrykentässä?

Ella on Digian toinen oma headhunter. Suorahaun sekä haastattelujen ohella hänen tehtäviinsä kuuluu oppilaitos- ja kumppaniyhteistyötä, työnantajamielikuvan kehittämistä ja rekrymarkkinointia sekä esimiesten tukemista hakujen aikana. Kokemusta on kertynyt IT-alan hakuprosesseista niin konsultointipuolelta kuin in-house roolista käsin. Ella on taitava viestijä, ja saa myös kandeilta usein kiitosta ammattimaisesta lähestymisestään. Ella on paitsi taitava rekrytoinnin ammattilainen, myös kuplivan iloinen ”bubbly”-persoona, joka verkostoituu ja sparrailee mielellään.

Ville Saviluoto / Head Hunter / Digia

Rekrytoinnin 101 - headhunterin vinkit ja sudenkuopat?

Mitä rekrytoija katsoo profiilissasi? Miten CV pitäisi tehdä? Miten omasta osaamisesta pitäisi kertoa, että tulisi huomatuksi? Milloin saa ylipäänsä sanoa, että osaa jotakin? Mikä on yleisesti haastavinta IT-alan rekrykentässä?

Rekrytointi herättää paljon tunteita ja kysymyksiä, tule juttelemaan ja jakamaan ajatuksia kahden kokeneen IT-rekrytoijan kanssa
Ville luotsaa vankalla kokemuksella Digian rekrytiimiä eteenpäin ja huolehtii samalla, että iso kuva on kunnossa ja kandit sekä eri yksiköiden avoimet paikat löytävät toisensa mahdollisimman kitkattomasti. Ville on työskennellyt IT-rekrytointien parissa jo 15 vuoden ajan ja vuosien varrella eteen on tullut kaikenlaista roolia help-deskistä hankejohtajaan ja koodarista arkkitehtiin. Leppoisasta huumorintajusta on ollut headhunterin roolissa hyötyä, ja matkalla taskuun on tarttunut myös koko joukko parhaita (ja niitä huonoimpia) käytäntöjä niin hakuprosesseista kuin EB-työstäkin. Parasta Villen mukaan IT-alassa on sen jatkuva kehittyminen ja mahdollisuus oppia uutta.

Hanna Sillanpää / Head of Digital and Service Solutions / Abloy

Avaimesta näkymätön - Opintomatkani ohjelmistoista ja palveluista fyysisiin tuotteisiin

Hanna on digitalisaation, API-talouden ja käytettävyyden vankkumaton puolestapuhuja. Urallaan Hanna on työskennellyt useissa erilaisissa tehtävissä ohjelmistoalalla mm. tuotehallinnan, käytettävyyden ja tarjoustenhallinnan parissa. Abloylla Hanna vetää ohjelmisto- ja palvelutuotehallinnan tiimiä.