‹ Takaisin listaan

18.8.–18.8.2021

Tästä mukaan

Lokaatio: Zoom

Vaikeustaso: Beginner

Tämä webinaari on osa toistuvaa sarjaa, jossa lähdemme täysin perusteista. Vastaava tapahtuma on myös 19.8.2021 kello 18 alkaen.

Tiesitkö, että koodaus oli ensin naisten hommaa? Mitä tapahtui ja miksi alasta tuli miesvoittoinen? Mitä ohjelmistoala tarjoaa, mitä alalla voi tehdä, miten sinne päädytään ja mitä pitää opiskella? Entä mistä tukea uuden oppimiseen?

Koodarista monelle tulee mieleen tietty stereotypia matemaattisesti lahjakkaasta miehestä, joka operoi kellarista käsin energiajuomien voimalla. Tässä tapahtumassa tulet tietämään, miten tätä tyypillistä stereotypiaa puretaan ja mitä alasta tulisi ylipäätään tietää. Tapahtuman tarkoitus on innostaa ja tarjota tapa, miten voisit naisena tulla alalle – ja vieläpä kertoa softatoimialasta myös muille!

Kaiken tämän elokuussa avaa #mimmitkoodaa-ohjelman Milja Köpsi. Puheenvuoron jälkeen on varattu aikaa kysymysten esittämiseen sekä yhteiseen keskusteluun aiheesta. Tämä maksuton tapahtuma on avoin kaikille kohderyhmän henkilöille. Toivotamme myös muunsukupuoliset lämpimästi tervetulleiksi.

Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta, koska softa-ala on valitettavasti edelleen yksi sukupuolittuneimmista toimialoista.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma järjestää yhteistyössä yritysten kanssa maksuttomia workshoppeja, webinaareja ja muita tapahtumia toimialastamme kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta tai jotka haluavat saada syvempää ymmärrystä ohjelmistoista. Kiitämme kaikkia yrityksiä heidän vapaaehtoisesta työstään sekä taloudellisesta tuesta Mimmit koodaa -ohjelman hyväksi.

Pohjois-Karjala -hankkeessa pilotoidaan paikallista mallia, jossa kohderyhmänä on erityisesti aikuiset naiset. Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä ovat mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Mukana Mimmit koodaa, ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto ja Vipuvoimaa EU:lta.

Kyllä, haluan pysyä kuulolla

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Vuonna 2022 mukana <3

Accenture logo.Accountor logo.Aiven logo.Amazon logo.Brella logo.Digia logo.Ericsson logo.FITech logo.Houston logo.IBM logo.Islet logo.Knowit logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.LUT logo.Microsoft logo.Oura logo.Schibsted logo.Siili logo.Solita logo.Visma logo.Wolt logo.