Alustus hakkerin mieleen – Mitä hakkeri ajattelee ja etsii kohteesta valmistellessaan hyökkäystä

Tutustumme hakkerointiin, muutamaan työkaluun ja haavoittuvuuksien etsimiseen.

Tässä linkki github repoon, josta voi kloonata omalle koneelle (ohjeet READ.me:ssä) tai suoraan Herokuun. Herokuun on helppo lisätä, kunhan on kirjautuneena. Skrollaa alas READ.me osioon ja paina ”Deploy to Heroku” nappia, lisää nimi applikaatiolle ja jatka ohjeiden mukaan. Kestää muutaman minuutin. https://github.com/bkimminich/juice-shop

Lounaalla ei ole pakko hakkeroida mukana, teemme vain muutaman esimerkin verran. Itse suosin uusien asioiden kanssa sitä, että katson vierestä ensimmäisellä kerralla ja myöhemmin toistan. Oman oppimistavan mukaan siis kannattaa mennä.

OWASP on lisännyt tähän juice-shop applikaatioon 10 yleisintä haavoittuvuutta, joten kannattaa siihen tutustua, vaikka ei olisi ajatellut hakkeroivansa enempää.

Tapaamme säännöllisesti GoToMeeting-ohjelmiston välityksellä verkossa, yhteisen lounaan merkeissä. Jokaista lounasta vetää jonkin tietyn aiheen asiantuntija joka alustaa aiheen ja sen jälkeen kuulijat voivat esittää kysymyksiä sekä käydä keskustelua. Lounashetkeä EI tallenneta ja lounashetki on hyvin rento sekä vapaamuotoinen! Lounaalle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Klikkaat vain linkkiä ja liityt mukaan.

Mikäli haluat esittää kysymyksesi etukäteen, voit meilata ne osoitteeseen info@mimmitkoodaa.fi otsikolla ”#mimmitkoodaa lounas” Tilaisuuden vetäjät ottavat kysymykset huomioon valmistautuessaan lounashetkeen.

Kyllä, haluan pysyä kuulolla

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Vuonna 2022 mukana <3

Accenture logo.Accountor logo.Aiven logo.Amazon logo.Brella logo.Digia logo.Ericsson logo.FITech logo.Houston logo.IBM logo.Islet logo.Knowit logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.LUT logo.Microsoft logo.Oura logo.Schibsted logo.Siili logo.Solita logo.Visma logo.Wolt logo.