‹ Takaisin listaan

Ilmoittaudu mukaan

22.9.2021 15:00-17:00

Tästä mukaan

Osallistujamäärä: 50

Lokaatio: Zoom

Vaikeustaso: Intermediate

Pre-work: Asenna valmiiksi Docker ja Docker Compose. Nämä ovat saatavilla useimmille alustoille osoitteesta: https://docs.docker.com/engine/installation/ CE (Community Edition) riittää. Käy myös rekisteröimässä GCP-tili. Saat $300 ilmaista krediittiä GCP:n ilmaiskäyttöön: https://cloud.google.com/free Voit myös lukea taustatietoa etenkin Kubernetesista etukäteen Montel Intergalacticin blogista: https://www.montel.fi/blog/tag/devops/

logo montel

Kubernetes, julkiset pilvialustat ja kontitusteknologiat (container technologies), kuten Docker, ovat ohjelmistoalan nykypäivää. Pysyäkseen mukana muutoksessa on jokaisen ohjelmistoalalla toimivan hyvä ymmärtää vähintäänkin näiden perusperiaatteet.

Kontittaminen (containerisation) mahdollistaa ketterän ohjelmistokehityksen ja mikropalveluarkkitehtuurin. Docker on tällä hetkellä suosituin konttiteknologia. Kubernetes puolestaan on paras työkalu sovellusten orkestrointiin nykyaikaisissa pilvi-infrastruktuureissa.

Kontteja on yksinkertaista käynnistellä omalla koneella, mutta miten saada ne julkiseen internetiin? Entä kuinka Kubernetesin avulla minimoidaan kehitysympäristöstä johtuvia virheitä ja luodaan itsekorjautuvia sovelluksia? Ja millä kaikilla lukuisilla tavoilla kehittäjät voivatkaan helpottaa työtään Dockerin ja Kubernetesin kaltaisten työkalujen avulla!

What will you learn in the workshop?

  • Perusteet Googlen pilvialustasta (GCP, Google Cloud Platform).
  • Kubernetes klusterin pystytys Googlen Kubernetes Enginellä (GKE).
  • Työkuormien siirtäminen Kubernetesiin konteissa.

To who:

Työpaja on suunnattu ohjelmistokehittäjille, joille Docker ja Dockerin komentorivin (command line) käyttö on jo hiukan tuttua. Kubernetesin tai Google Cloud Platformin aiempi käyttökokemus ei ole tarpeen.

Prework:

Asenna valmiiksi Docker ja Docker Compose. Nämä ovat saatavilla useimmille alustoille osoitteesta
docs.docker.com/engine/installation CE (Community Edition) riittää.

Käy myös rekisteröimässä GCP-tili. Saat $300 ilmaista krediittiä GCP:n ilmaiskäyttöön:
cloud.google.com/free

Voit myös lukea taustatietoa etenkin Kubernetesista etukäteen Montel Intergalacticin blogista:
montel.fi/blog/tag/devops

Kyllä, haluan pysyä kuulolla

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Vuonna 2022 mukana <3

Accenture logo.Accountor logo.Aiven logo.Amazon logo.Brella logo.Digia logo.Ericsson logo.FITech logo.Houston logo.IBM logo.Islet logo.Knowit logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.LUT logo.Microsoft logo.Oura logo.Schibsted logo.Siili logo.Solita logo.Visma logo.Wolt logo.