‹ Takaisin listaan

Ilmoittaudu mukaan!

11.2.2022 09:00-10:00

Tästä mukaan

Vaikeustaso: Beginner

 

Digiosallisuus – hyväosaisten etuoikeus vai ihan kaikkien asia?

”Älypuhelin ei ole luksustuote. Älypuhelin mahdollistaa monen asian hoitamisen viihteen käytöstä bussilippujen hankintaan ja viranomaislomakkeiden täyttämiseen. Yksi asunnoton asiakkaani totesi, että läppäriä on hankala käyttää julkisen vessan lattialla.”

Yhteiskunta on digitalisoitunut vauhdilla. Palvelut on rakennettu sähköisille alustoille ja asiointi edellyttää ihmiseltä taitoa, laitteita  ̶  ja usein myös tukea. Mutta mitä jos laitteet puuttuu, taidot ontuu ja tukeakaan ei saada?

Tule oppimaan lisää siitä, mitä on digitaalinen eriarvoisuus Suomessa ja miten sitä voi ehkäistä!

Yksi tärkeimmistä digiosallisuustyön tavoitteista on saada ohjelmistosuunnittelijat, alalla työskentelevät, digitaalisia palveluita suunnittelevat ja päättäjät ymmärtämään ja ratkaisemaan niitä haasteita, joita digiaika mukanaan tuo. Yhteiseen ratkaisuun tarvitsemme yhteistä ymmärrystä ja tahtoa – juuri sinulla on mahdollisuus luoda muutosta!

Osallisuus lisääntyy, kun viemme digitukea sinne, missä ihmiset liikkuvat arjessaan. Osallisuus lisääntyy, kun tuemme, opetamme ja koulutamme ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka kohtaavat digikelkasta pudonneita. Ennen kaikkea osallisuus lisääntyy, kun toimimme vahvassa yhteistyössä kuntien, valtion ja eri toimijoiden kanssa.

Sininauhaliiton digiosallisuustyön tehtävänä on kehittää heikoimmassa asemassa olevien ihmisten digitaalista osallisuutta. He ovat usein asunnottomuutta kokevia, päihteidenkäyttäjiä, mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia tai muista syistä esimerkiksi taloudellisesti hyvin heikossa asemassa olevia ihmisiä.

Digi on mahdollisuus, mutta vain silloin, kun siihen pääsee osalliseksi.

Ja hei – digi on paljon muutakin kuin tylsää virastoasiointia!

 

Päivitys!

Tapahtuma siirtyy aiemmasta suunnitelmasta poiketen tämänhetkisen maailman tilanteen vuoksi etätapahtumaksi.

Saat tarkemmat ohjeet tapahtumaan liittymiseksi sähköpostiisi lähempänä tapahtumapäivää.

Tutustu lisää:

Sininauhaliitto

Digiosallisuutta asunnottomille -hanke

Digiosallisuus – Facebook-sivu

 

 

ATK-kerhossa tutustutaan hyvin matalalla kynnyksellä ja rennolla tavalla ohjelmistoalan erilaisiin teemoihin sekä työtehtäviin. Tarjoamme välipalan ja alustuksen aiheeseen. Tilaisuus mahdollistaa kysymysten esittämisen, keskustelun sekä verkostoitumisen paikallisen kesken. Tervetuloa oppimaan uutta! 

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala -hankkeen tapahtumissa tutustutaan monipuolisesti toimialamme aiheisiin. Lähetämme osallistumisohjeet ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme.

Paikallinen hanke tarjoaa paikallisesti aikuisille naisille maksutonta matalan kynnyksen valmennusta ohjelmistokehityksestä. Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus – Vipuvoimaa EU:lta!

 

Hanke-logot.

Piia Niilola

Piia Niilola

Projektipäällikkö, digiprovokaattori ja kehittäjä

Avaa lisätietoa henkilöstä

Kyllä, haluan pysyä kuulolla

Liittymällä postituslistallemme saat myös ensimmäisenä tiedon julkaisuista koulutuksista. Koulutuksia tarjoavat Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenet ja koulutukset ovat mimmeille maksuttomia.

Vuonna 2022 mukana <3

Accenture logo.Accountor logo.Aiven logo.Amazon logo.Brella logo.Ericsson logo.Houston logo.IBM logo.Islet logo.Laurea ammattikorkeakoulu logo.LUT logo.Microsoft logo.Nordcloud logo.Oura logo.Schibsted logo.Siili logo.Solita logo.Visma logo.