Robot framework logo

Mimmit koodaa ja Robot Framework ry järjestää vuoden 2023 aikana neljä workshopia, joissa pääset opiskelemaan Robot Framework työkalun käyttöä. Voit myös tutustua itsenäisesti Robot Framework ohjeisiin tästä.

Robot Frameworkin kehitys alkoi Pekka Klärckin diplomityöstä vuonna 2005. Ensimmäinen versio kehitettiin samana vuonna Nokia Networksilla. Robot Framework on kirjoitettu Python-ohjelmointikielellä ja sillä on aktiivinen kehittäjäyhteisö. Se on julkaistu Apache License 2.0 alaisena ja se on saatavilla osoitteessa robotframework.org. Nykyisin työkalun kehitystä jatkaa Robot Framework Foundation, joka myös järjesti  Robot Framework -aiheista konferenssia – RoboConia.

Mikäli olet kiinnostunut ohjelmistotestauksesta tai olet tehnyt esimerkiksi manuaalitestausta niin tämä kurssi voi olla juuri sinulle!

Miksi sinun kannattaa opetella Robot Frameworkin käyttöä?

  • Robot Framework (RF) on avoimen lähdekoodin työkalu, jota käytetään ohjelmistotestaukseen ja automatisointiin.
  • RF on hyvä ponnahduslauta IT uralle, koska monet yritykset käyttävät sitä.
  • RF on luonnollisen kielen ohjelma (Natural language). Sinun ei tarvitse osata ohjelmointia. Tosin ohjelmoinnista on hyötyä etenkin jos etenet pidemmälle RF:n kanssa.
  • RF on avoimen lähdekoodin ohjelma eli se on ilmainen ja avoimesti käytettävissä ja sitä käytetään laajasti etenkin suomessa, mutta myös maailmalla.
  • RF on geneerinen framework eli se ei ole tiettyä tarkoitusta varten vaan sitä voi soveltaa moniin kohteisiin, monessa kontekstissa ja monien muiden eri ohjelmien kanssa. Sen ympärillä on laaja yhteisö, joka mieluusti auttaa sinua mahdollisten haasteiden kanssa.

Lisätietoa – Robot Framework Ry:n sivut

 

Mitä on ohjelmistotestaus?

Testauksella varmistetaan, että ohjelma toimii suunnitellulla tavalla ja virheettömästi. Lisäksi voidaan testata ohjelmiston suorituskykyä, tietoturvaa ym. eri osa-alueita.

Tapahtumat

27.1.2023 12:00-13:00

Miksi automatisointi ja testiautomaatio voisi olla sinun juttusi?

Webinaari

Miksi automatisointi ja testiautomaatio voisi olla sinun juttusi? Tule kuuntelemaan miksi sinun pitäisi osallistua Mimmit...

Tutustu
30.3.2023 17:00-20:00

Robot Framework: Afterwork with Gofore

Helsinki

Tervetuloa Goforen toimistolle afterworkeille Robot Frameworkin pariin! Aftereilla voit tutustua kouluttajiin, kysellä tulevista workshopeista tarkemmin...

Tutustu
11.5.2023 16:00-20:00

Robot Framework: beginners workshop FI

Helsinki, Workshop

Tässä workshopissa lähdetään liikkeelle täysin alkeista. Voit lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Edellytykset osallistumiselle: Toimiva tietokone,...

Tutustu
31.5.2023 16:30-20:30

Robot Framework: beginners workshop ONLINE – EN

Online, Workshop

This workshop starts at a beginner level, in English and online. This is a basic...

Tutustu
14.9.2023 TBA

Robot Framework: From Manual to automated tester workshop

Helsinki, Workshop

Tämä workshop avaa tien manuaalitestaajsta automaatiotestaajaksi Robot Frameworkillä. Voit lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Edellytykset osallistumiselle:...

Tutustu
26.10.2023 TBA

Robot Framework: Intermediate workshop

Helsinki, Workshop

Tämä workshop on sinulle joka osaat käyttää jo hieman Robot Framework -työkalua. Voit lähteä mukaan...

Tutustu