Usein kysytyt kysymykset

Mikä on #mimmitkoodaa ohjelman tavoite?

Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on tasa-arvon, diversiteetin ja osaajien kasvattaminen ohjelmistoalalla. Softa-ala on edelleen valitettavasti yksi sukupuolittuneimmista toimialoista. Ohjelmistoala tarvitsevat sekä lisää osaajia, että lisää diversiteettiä.  

Keille #mimmitkoodaa -workshopit on suunnattu?

Mimmit koodaa-ohjelman tarkoitus on kannustaa ohjelmistoalasta kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta. 

Ovatko #mimmitkoodaa -workshopit maksullisia?

Kaikki workshoppimme ja tapahtumamme ovat maksuttomia naisille. Koulutuksia järjestävät yritykset huolehtivat kaikista kuluista. Sinun tehtäväksi jää vain opiskella ja jakaa ohjelmistoalan ilosanomaa.

Miten #mimmitkoodaa ohjelma kustannetaan?

Ohjelma kustannetaan siinä mukana olevien yritysten sponsoroimana. Taloudellisen tuen lisäksi yritykset lahjoittavat aikaansa sekä resurssejaan järjestämällä maksuttomia workshoppeja. 

Missä workshoppeja järjestetään?

Tämä riippuu koulutuksia järjestävistä yrityksistä sekä koulutettavien määrästä. Voit jakaa tätä yritysyhteistyö-ländäriä somessa ja auttaa meitä etsimään sopivia yrityksiä

Mitä workshopeissa opetellaan?

Vaikka mitä! Olemme opettaneen WordPressiä, Drupalia, tekoälyä, Azurea, Javaa jne. Täältä näet mitä workshoppeja tällä hetkellä on menossa ja mitä aiemmin olemme tehneet: Workshopit  

Mitä #mimmitkoodaa on jo saavuttanut?

Olemme onnistuneet herättämään keskustelua sukupuolittuneesta ohjelmistoalasta sekä keinoista jolla diversiteettiä voi lisätä.

Yhteisössämme on jo melkein 6000 naista, yli 50 yritystä sekä oppilaitoksia joiden kanssa käymme jatkuvasti keskustelua opiskelumahdollisuuksien parantamisesta.

EU:n talous- ja sosiaalikomitea palkitsi meidän marraskuussa 2019 kansalaisyhteiskuntapalkinnolla tehdystä työstä tasa-arvon edistämisestä.