#mimmitkoodaa syksyn 2019 launch
30.8.2019 | klo 1100-1830
#mimmitkoodaa -ohjelman tarkoitus on kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta.
Syksyn workshopit käynnistetään ennennäkemättömän hienoilla, inspiroivilla ja suurilla #mimmitkoodaa -launchilla. Kutsumme 500 (!) ohjelmistokehityksestä kiinnostunutta sekä innostunutta mimmiä Wanhaan Satamaan ja tarjoilemme katsauksen toimialaamme että opiskelumahdollisuuksiin.
Päivän ohjelma
11-12.30 lounas ja verkostoitumista
12.30 Tilaisuuden avaus
Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry
Milja Köpsi – Diversiteetti ja omien vahvuuksien löytäminen
Mirva Antila – 25 vuotta teknologiamaailmassa
Columbia Road – Koodaajat liiketoiminnan ytimessä
Futurice – Ultimate Learning Platform
Academy – Sannan tarina: 12 viikossa koodariksi Academyn avulla
Gofore – Positiivista vaikuttamista moninaisten tiimien voimin
Careeria – Koodariksi kätevästi verkon kautta
Business College – Kasvatamme seuraavan sukupolven seniordevaajia
Riikka Vepsä – Pitkä ura vaihtui aikuisopiskeluun
13.45 – 14.15 Tauko, verkostoitumista ja välipalaa
HiQ – Integraatioiden korkeakoulu
IBM – Yli 100 vuotta teknologian innovaatioita
Fitech – ICT & jatkuva oppiminen
Marina Ekroos – Laaja-alaisuus on rikkaus
Siili – Kisällistä koodarikonsultiksi
Reaktor – Kulttuuri huippuosaamisen ytimessä
Metropolia – Sinustako tulevaisuuden koodaritähti?
Zure – #roaratchallenge
OP – Devaajaksi OP:n asiakaslähtöiseen kulttuuriin
Emmi Aaltonen – Koodaamisesta käytettävyyteen
15.30 – 16.00 Tauko, verkostoitumista ja välipalaa
Microsoft – Työskentely koodarien kumppanina
Vincit – Koodataan parempaa huomista!
Saranen – Uudista työurasi ja osaamisesi parasta ennen päivä!
Sonja Hyrynsalmi – Erilaiset urapolut IT-alalle
Oracle – Oikotie teknologioiden huipulle
Karelia – IT-ammattilaiseksi verkossa
UEF – Tietojenkäsittelytieteen opiskelu Itä-Suomen yliopistossa
Pauliina Solanne – Miksi sinunkin pitäisi vaihtaa alaa koodaukseen?
17.00 Lavaohjelman päätös + afterworkit <3
Ohjelmassamme mukana olevat oppilaitokset tulevat esittelemaan erilaisia opiskelumahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin jo pidemmällekin päässeille.
Yritykset esittelevät syksyn workshoppiensa teemoja sekä kertovat monipuolisesti toimialamme työmahdollisuuksista sekä ominaisuuksista joita työtehtävissä tarvitaan. Monet tapahtumaamme osallistuvista yrityksistä ovat liikenteessä rekrymielessä joten muistathan tutustua yritysständeihin!
Mimmipuhujamme taas tarjoavat puolestaan laajan katsauksen toimialastamme sekä työelämäkokemuksistaan.
Tarjoamme päivän aikana lounaan, välipalat sekä afterworkit. Tapahtuma on maksuton.
Saavuthan ajoissa tapahtumaan, tapahtumapaikasta johtuen sisääntulo on aivan lavan vieressä ja myöhässä tuleminen valitettavasti häiritsee puhujaa sekä striimausta.



Mikäli et voikaan osallistua tapahtumaan, ole ystävällinen ja peru osallistumisesi saamasi ilmoittautumisvahvistuksen kautta jotta vältymme no-showlta sekä tarpeettomilta kuluilta.
Tilaa ilmoitukset tulevista workshopeista ja tapahtumista!
Puheenvuorot
MIRVA ANTILA - toimitusjohtaja IBM
25 vuotta teknologia-maailmassa - kokemuksia matkalta
Mirva Antilan ura on painottunut myyntiin, myynnin johtamiseen ja uuden rakentamiseen eri puolilla IBM:ää Suomessa ja Ruotsissa sekä pohjoismaisissa tehtävissä. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät sekä jatkuva uuden oppiminen ovat pitäneet Mirvan samassa talossa yli kaksikymmentävuotta. IBM:llä hän on päässyt seuraamaan IT-alan kehitystä aitiopaikalta. Mirvan intohimona on myynnin arvostuksen nostaminen ja ammattimaistaminen, tasa-arvo ja monimuotoisuus. Johtamisessa hän uskoo siihen, että luottamus ihmisiin ja heidän kykyihinsä sopivasti tuettuna saa aikaan ihmeitä. Mirva puhuu mielellään data-alustan merkityksestä, digitaalisuudesta, kognitiivisuudesta ja lohkoketjuteknologioista. Nämä uudet teknologiat mahdollistavat liiketoiminnan murroksen kaikilla toimialoilla. Erityisen innostunut Mirva on niiden hyödyntämisestä terveydenhoidossa ja ilmastonmuutoksen torjumisessa.



SONJA HYRYNSALMI - väitöskirjatutkija
Erilaiset urapolut IT-alalle
Hyrynsalmi on pohtinut suhdettaan tekniikkaan aina – lukion jälkeen pääaineeksi valikoitui luonnollisesti tietokoneista kiinnostuneelle tytölle tietojenkäsittelytiede, sitten tuli epäilys onko ala kumminkaan oma ja lopulta väitöskirjavaiheessa oppiainekoti löytyi taas tietojenkäsittelytieteestä. Hyrynsalmi keskittyy tutkimuksessaan IT-alan osaamisvelkaan eli osaajapulaan ja osaamisvajeeseen, sekä aikuisten alanvaihtajien polkuihin IT-alan monipuolisiin työmahdollisuuksiin. Vuonna 2018 Hyrynsalmi keräsi ensimmäisen aineistonsa alaa vaihtavien naisten kokemuksista, haasteista ja kiinnostuksesta IT-alaa kohtaan. Tärkeimpinä elementteinä onnistuneeseen alanvaihtoon Hyrynsalmi näkee hyvät tukiverkostot ja -ryhmät sekä ilon oppia uutta.
MARINA EKROOS - valokuvaaja & startup-yrittäjä Frameright
Laaja-alaisuus on rikkaus
Marina Ekroosia on aina johdattanut uteliaisuus. Asioista pitää ottaa selvää, tähän valokuvaus oli erinomainen ilmaisukeino. Sen myötä on syntynyt muun muassa kolmella kielellä julkaistu valokuvataidekeittokirja. Valmistuttuaan tradenomiksi Marina jatkoi Helsingin yliopistossa valtiotieteiden kandidaatiksi talous- ja sosiaalihistoriasta ja Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteiden maisteriksi visuaalisesta journalismista. Maisterin lopputyössään hän kiinnitti huomiota keskeiseen valokuviin liittyvään ongelmaan, joka vaikutti myös hänen omaan työskentelyyn. Yhdessä yhtiökumppaninsa Ilkka Järstän kanssa he perustivat startup-yritys Framerightin, joka mahdollisti valokuvien helpon monikanavajulkaisemiseen tekoälyä ja metadataa hyödyntäen. Frameright voitti Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-mediainnovaatiokilpailussa jaetun ensimmäisen sijan ja 125 000€ rahapalkinnon.



Mimmiemme uratarinat <3
Riikka Vepsä



Riikka on koulutukseltaan kultaseppä, mutta on tehnyt 14 vuoden ajan uraa kaupan alalla niin hankinnassa kuin myynnin ja asiakaspalvelun johtamisen sarallakin. Monien asioiden summana hän kiinnostui it-alasta ja ohjelmoinnista, ja viehtymys kasvoi niin suureksi että elokuussa 2018, neljäkymppisenä, Riikka jäi opintovapaalle tavaratalopäällikön työstään. Hän opiskelee Helsinki Business Collegessa datanomiksi ohjelmistotuotannon puolella itseopiskelun lisäksi, ja valmistuu tammikuussa 2020.
Pauliina Solanne



Pauliina on alanvaihtaja, joka työskenneltyään viestintäkonsulttina päätti vaihtaa alaa lapsuudenharrastuksensa – koodauksen – pariin. Hän työskentelee tällä hetkellä ohjelmistokehittäjänä Hoxhunt-nimisessä startupissa, joka tarjoaa työkalua pelillistettyyn kyberturvakoulutukseen yrityksille. Pauliina opiskeli koodausta Australiassa, jossa hän myös johti 12-viikon alanvaihtokoulutuksia koodaukseen ja UX-suunnitteluun lähes kahden vuoden ajan General Assembly -nimisessä koulutusyrityksessä. Pauliinaa on viime aikoina innostanut töissä kaikki Javascriptiin liittyvä ja erityisesti React, johon hän sai ensimmäisen kimmokkeen #mimmitkoodaa -koulutuksista.
Emmi Aaltonen



Emmi on IT-perheen kasvatti ja IT-tradenomi koulutukseltaan. Emmi työskentelee tällä hetkellä Lead UI & UX Designerina Lyytillä, joka on pohjoismaiden suosituin tapahtumanhallintatyökalu. Työssään Emmin päävastuuna on käyttöliittymän suunnittelu ja käyttäjätutkimus, mutta työnkuvaan kuuluu lisäksi sketsien toteuttamisessa auttaminen sekä HTML, CSS ja React. Hän on myös ollut avaintekijä designprosessin tuomisessa Lyytiin. Aikaisempaa työkokemusta löytyy Fonectalta nettisivujen tekemisestä sekä Turun kaupungilta käyttöliittymäsuunnittelusta.
Tapahtumassa mukana



Medialle
#mimmitkoodaa
Akkreditoitumislomake
Akkreditoimme messuillemme toimittajia, kuvaajia ja toimituksen muita työntekijöitä.
Yhteystiedot
Milja Köpsi
Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä
040 152 5154
milja@mimmitkoodaa.fi
Rasmus Roiha
Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja
040 018 0434
rasmus@ohjelmistoebusiness.fi