#mimmitkoodaa syksyn 2019 launch

30.8.2019 | klo 1100-1830

#mimmitkoodaa -ohjelman tarkoitus on kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta.

Syksyn workshopit käynnistetään ennennäkemättömän hienoilla, inspiroivilla ja suurilla #mimmitkoodaa -launchilla. Kutsumme 500 (!) ohjelmistokehityksestä kiinnostunutta sekä innostunutta mimmiä Wanhaan Satamaan ja tarjoilemme katsauksen toimialaamme että opiskelumahdollisuuksiin.

Päivän ohjelma

11-12.30 lounas ja verkostoitumista

12.30 Tilaisuuden avaus
Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry

Milja Köpsi – Diversiteetti ja omien vahvuuksien löytäminen
Mirva Antila  – 25 vuotta teknologiamaailmassa
Columbia Road – Koodaajat liiketoiminnan ytimessä
Futurice – Ultimate Learning Platform
Academy – Sannan tarina: 12 viikossa koodariksi Academyn avulla
Gofore – Positiivista vaikuttamista moninaisten tiimien voimin
Careeria – Koodariksi kätevästi verkon kautta
Business College – Kasvatamme seuraavan sukupolven seniordevaajia
Riikka Vepsä – Pitkä ura vaihtui aikuisopiskeluun

13.45 – 14.15 Tauko, verkostoitumista ja välipalaa

HiQ – Integraatioiden korkeakoulu
IBM – Yli 100 vuotta teknologian innovaatioita
Fitech – ICT & jatkuva oppiminen
Marina Ekroos – Laaja-alaisuus on rikkaus
Siili – Kisällistä koodarikonsultiksi
Reaktor – Kulttuuri huippuosaamisen ytimessä
Metropolia – Sinustako tulevaisuuden koodaritähti?
Zure – #roaratchallenge
OP – Devaajaksi OP:n asiakaslähtöiseen kulttuuriin
Emmi Aaltonen – Koodaamisesta käytettävyyteen

15.30 – 16.00 Tauko, verkostoitumista ja välipalaa

Microsoft – Työskentely koodarien kumppanina
Vincit –
Koodataan parempaa huomista!
Saranen –
Uudista työurasi ja osaamisesi parasta ennen päivä!
Sonja Hyrynsalmi
– Erilaiset urapolut IT-alalle
Oracle – Oikotie teknologioiden huipulle
Karelia – 
IT-ammattilaiseksi verkossa
UEF –
Tietojenkäsittelytieteen opiskelu Itä-Suomen yliopistossa
Pauliina Solanne
– Miksi sinunkin pitäisi vaihtaa alaa koodaukseen?

17.00 Lavaohjelman päätös + afterworkit <3

Ohjelmassamme mukana olevat oppilaitokset tulevat esittelemaan erilaisia opiskelumahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin jo pidemmällekin päässeille. 

Yritykset esittelevät syksyn workshoppiensa teemoja sekä kertovat monipuolisesti toimialamme työmahdollisuuksista sekä ominaisuuksista joita työtehtävissä tarvitaan. Monet tapahtumaamme osallistuvista yrityksistä ovat liikenteessä rekrymielessä joten muistathan tutustua yritysständeihin! 

Mimmipuhujamme taas tarjoavat puolestaan laajan katsauksen toimialastamme sekä työelämäkokemuksistaan.

Tarjoamme päivän aikana lounaan, välipalat sekä afterworkit. Tapahtuma on maksuton. 

Saavuthan ajoissa tapahtumaan, tapahtumapaikasta johtuen sisääntulo on aivan lavan vieressä ja myöhässä tuleminen valitettavasti häiritsee puhujaa sekä striimausta. 

Mikäli et voikaan osallistua tapahtumaan, ole ystävällinen ja peru osallistumisesi saamasi ilmoittautumisvahvistuksen kautta jotta vältymme no-showlta sekä tarpeettomilta kuluilta.

Tilaa ilmoitukset tulevista workshopeista ja tapahtumista!

Puheenvuorot

MIRVA ANTILA - toimitusjohtaja IBM

25 vuotta teknologia-maailmassa - kokemuksia matkalta

Mirva Antilan ura on painottunut myyntiin, myynnin johtamiseen ja uuden rakentamiseen eri puolilla IBM:ää Suomessa ja Ruotsissa sekä pohjoismaisissa tehtävissä. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät sekä jatkuva uuden oppiminen ovat pitäneet Mirvan samassa talossa yli kaksikymmentävuotta. IBM:llä hän on päässyt seuraamaan IT-alan kehitystä aitiopaikalta. Mirvan intohimona on myynnin arvostuksen nostaminen ja ammattimaistaminen, tasa-arvo ja monimuotoisuus. Johtamisessa hän uskoo siihen, että luottamus ihmisiin ja heidän kykyihinsä sopivasti tuettuna saa aikaan ihmeitä. Mirva puhuu mielellään data-alustan merkityksestä, digitaalisuudesta, kognitiivisuudesta ja lohkoketjuteknologioista. Nämä uudet teknologiat mahdollistavat liiketoiminnan murroksen kaikilla toimialoilla. Erityisen innostunut Mirva on niiden hyödyntämisestä terveydenhoidossa ja ilmastonmuutoksen torjumisessa.

SONJA HYRYNSALMI - väitöskirjatutkija

Erilaiset urapolut IT-alalle

Hyrynsalmi on pohtinut suhdettaan tekniikkaan aina – lukion jälkeen pääaineeksi valikoitui luonnollisesti tietokoneista kiinnostuneelle tytölle tietojenkäsittelytiede, sitten tuli epäilys onko ala kumminkaan oma ja lopulta väitöskirjavaiheessa oppiainekoti löytyi taas tietojenkäsittelytieteestä. Hyrynsalmi keskittyy tutkimuksessaan IT-alan osaamisvelkaan eli osaajapulaan ja osaamisvajeeseen, sekä aikuisten alanvaihtajien polkuihin IT-alan monipuolisiin työmahdollisuuksiin. Vuonna 2018 Hyrynsalmi keräsi ensimmäisen aineistonsa alaa vaihtavien naisten kokemuksista, haasteista ja kiinnostuksesta IT-alaa kohtaan. Tärkeimpinä elementteinä onnistuneeseen alanvaihtoon Hyrynsalmi näkee hyvät tukiverkostot ja -ryhmät sekä ilon oppia uutta.

MARINA  EKROOS  -  valokuvaaja & startup-yrittäjä Frameright

Laaja-alaisuus on rikkaus

Marina Ekroosia on aina johdattanut uteliaisuus. Asioista pitää ottaa selvää, tähän valokuvaus oli erinomainen ilmaisukeino. Sen myötä on syntynyt muun muassa kolmella kielellä julkaistu valokuvataidekeittokirja. Valmistuttuaan tradenomiksi Marina jatkoi Helsingin yliopistossa valtiotieteiden kandidaatiksi talous- ja sosiaalihistoriasta ja Tampereen yliopistossa yhteiskuntatieteiden maisteriksi visuaalisesta journalismista. Maisterin lopputyössään hän kiinnitti huomiota keskeiseen valokuviin liittyvään ongelmaan, joka vaikutti myös hänen omaan työskentelyyn. Yhdessä yhtiökumppaninsa Ilkka Järstän kanssa he perustivat startup-yritys Framerightin, joka mahdollisti valokuvien helpon monikanavajulkaisemiseen tekoälyä ja metadataa hyödyntäen. Frameright voitti Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-mediainnovaatiokilpailussa jaetun ensimmäisen sijan ja 125 000€ rahapalkinnon.

Mimmiemme uratarinat <3

Riikka Vepsä

Riikka on koulutukseltaan kultaseppä, mutta on tehnyt 14 vuoden ajan uraa kaupan alalla niin hankinnassa kuin myynnin ja asiakaspalvelun johtamisen sarallakin. Monien asioiden summana hän kiinnostui it-alasta ja ohjelmoinnista, ja viehtymys kasvoi niin suureksi että elokuussa 2018, neljäkymppisenä, Riikka jäi opintovapaalle tavaratalopäällikön työstään. Hän opiskelee Helsinki Business Collegessa datanomiksi ohjelmistotuotannon puolella itseopiskelun lisäksi, ja valmistuu tammikuussa 2020.

Pauliina Solanne

Pauliina on alanvaihtaja, joka työskenneltyään viestintäkonsulttina päätti vaihtaa alaa lapsuudenharrastuksensa – koodauksen – pariin. Hän työskentelee tällä hetkellä ohjelmistokehittäjänä Hoxhunt-nimisessä startupissa, joka tarjoaa työkalua pelillistettyyn kyberturvakoulutukseen yrityksille. Pauliina opiskeli koodausta Australiassa, jossa hän myös johti 12-viikon alanvaihtokoulutuksia koodaukseen ja UX-suunnitteluun lähes kahden vuoden ajan General Assembly -nimisessä koulutusyrityksessä. Pauliinaa on viime aikoina innostanut töissä kaikki Javascriptiin liittyvä ja erityisesti React, johon hän sai ensimmäisen kimmokkeen #mimmitkoodaa -koulutuksista.

Emmi Aaltonen

Emmi on IT-perheen kasvatti ja IT-tradenomi koulutukseltaan. Emmi työskentelee tällä hetkellä Lead UI & UX Designerina Lyytillä, joka on pohjoismaiden suosituin tapahtumanhallintatyökalu. Työssään Emmin päävastuuna on käyttöliittymän suunnittelu ja käyttäjätutkimus, mutta työnkuvaan kuuluu lisäksi sketsien toteuttamisessa auttaminen sekä HTML, CSS ja React. Hän on myös ollut avaintekijä designprosessin tuomisessa Lyytiin. Aikaisempaa työkokemusta löytyy Fonectalta nettisivujen tekemisestä sekä Turun kaupungilta käyttöliittymäsuunnittelusta.

Tapahtumassa mukana

Konsultointitalo Columbia Road tarjoaa täyden vertikaalin palveluita, jotka liittyvät digitaaliseen liiketoimintaan aina verkkokauppatoteutuksista asiakaskokemukseen ja digitaalisesta markkinoinnista liiketoimintastrategiaan. Columbia Road on osa Futurice-konsernia.
Futurice is a new breed of innovation consultancy that has digital values at its core. We inject life into digital solutions by designing innovative mobile apps and online software – all with a focus on user experience and interaction. We believe that the winning recipe for digital projects is happy people, happy customers, and happy users. Our customers span financial services, media, automotive and energy, amongst others.
Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä yli 550 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta tai koodauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen.
HiQ parantaa maailmaa yksinkertaistamalla ja parantamalla ihmisten arkea teknologian, designin ja viestinnän avulla. Olemme oikea kumppani organisaatioille, jotka haluavat saada aikaan tuloksia, joilla on merkitystä digitaalisessa maailmassa. HiQ:lla työskentelee yli 1600 asiantuntijaa kuudessa eri maassa. Yritys perustettiin 1995 ja sen osake on noteerattu Tukholman pörssissä keskisuurten yritysten listalla (Nasdaq Stockholm Mid Cap). Lisätietoa nettisivuiltamme.
IBM on kognitiiviseen tietojenkäsittelyyn ja pilvialustoihin erikoistunut teknologiayritys, joka tukee asiakkaidensa ja kokonaisten toimialojen digitaalista transformaatiota. Uudet innovaatiot ovat strategiamme ydin, ja tarjoamme toimialakohtaisia ratkaisuja kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvipalveluiden, big datan, analytiikan, mobiliteetin, sosiaalisen liiketoiminnan ja tietoturvan alueilla. IBM toimii yli 170 maassa.
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän.
OP Ryhmä on asiakkaidensa omistama finanssiryhmä. Edistämme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Suomalaisuus, maan kattavin palveluverkko sekä aito asiakaslähtöisyys tekevät meistä monella tapaa ainutlaatuisen toimijan. Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa. OP Ryhmä on perustettu vuonna 1902. Ryhmään kuuluu nykyisin n. 150 osuuspankkia ja niiden omistama keskusyhteisö OP Osuuskunta.
Oracle is committed to delivering an open standards–based development platform that supports not only Oracle products, but also open source technologies for blockchain, containers, serverless, AI, machine learning, streaming technologies, and various programming languages. Developers have the option to use their preferred application stack for developing and deploying applications on Oracle Cloud.
Reaktor is a hybrid partner for forward-thinking businesses and organisations. We create future products and services, and help our clients navigate the complex landscape of modern business. We work closely with our clients, combining human, cultural, and technological understanding to creative thinking and practical skills.
Me rakennamme seuraavia, parempia versioita digitaalisista palveluista, tuotteista ja kokemuksista yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tekemisemme ytimessä ovat ketteryys, kestävyys ja kehittyminen. Meitä on jo yli 700 asiantuntijaa ja työskentelemme huippuyritysten ja organisaatioiden kanssa Suomessa ja maailmalla. Tasa-arvo sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino ovat meille tärkeitä asioita arjessa. Älä pelkää Siilin piikkejä, vaan tule juttelemaan!
Vincit on huippuasiantuntijaorganisaatio, joka luo hyvää huomenta tarjoamalla asiakkailleen Suomen selväjärkisintä ATK:ta tyytyväisyystakuulla. Vincit on valittu Euroopan parhaaksi työpaikaksi 2016 ja kolmesti myös Suomen parhaaksi. www.vincit.fi
Roar at Challenge! Zure on pilviteknologian pioneeri jo 8 vuoden ajalta. Haemme haasteita, teemme virheitä, kehitymme ja kasvamme. Päivittäinen tekemisemme pyörii uusimpien teknologioiden, mobiilin ja selaimen sekä hajautettujen taustajärjestelmien ympärillä. Koodaamme toimistollamme Makkaratalossa omalla jengillä ja hyvällä hengellä. Kuukausittainen asiakastyytyväisyytemme on 4,6/5 ja työntekijöiden NPS on 92.
Academy on kiihdytyskaistasi uudelle uralle IT-alalla. Mahdollistamme poikkeuksellisen tehokkaan uranvaihdon kouluttamalla ja työllistämällä motivoituneet tulevaisuuden osaajat uuteen ammattiin toimialoille, joilla on osaamispula. Koulutukset ovat maksuttomia, avoimia kaikille taustasta riippumatta ja johtavat vakituiseen työpaikkaan Academic Workin kautta.
Business College Helsinki on moderni ja dynaaminen, tulevaisuuden ammattilaisia kouluttava ammatillinen oppilaitos. Olemme erikoistuneet liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutusaloille. Tulevaisuutta ennakoivana koulutuksen järjestäjänä tarjoamme opiskelijoillemme monipuolisia oppimisympäristöjä, yksilöllisiä urapolkuja sekä erilaisia valmiuksia itsensä ja ammattiosaamisensa kehittämiseen.
Careeria tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ammatillisia perustutkintoja nuorille sekä laajan paletin eri koulutusvaihtoehtoja aikuisille. Careeriassa opiskelu on työelämälähtöistä, käytännönläheistä, yksilöllistä ja joustavaa. Careerian asiantuntijat auttavat sinua hahmottelemaan omaa opiskelupolkuasi. Lähtökohtana on aina sinun tilanteesi ja tarpeesi.
FITech-verkostoyliopisto vastaa ICT-alan osaajapulaan tarjoamalla maksutta seitsemän tekniikan alan yliopiston opintoja. Opiskelija voi suorittaa 150 kurssin tarjonnasta yksittäisiä kursseja joustavasti vaikka työn ohessa. FITech ICT -hankkeen yhtenä tavoitteena on kaataa raja-aitoja koulutusten tarjoajien välillä ja luoda uusia mahdollisuuksia opiskella.
TBA
Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelijamme osallistuvat yritysten ja yhteisöjen kanssa tehtäviin kehittämis-, innovaatio- ja tutkimusprojekteihin osana opintojaan ja saavat selkeän käsityksen alan työkentästä ja kontaktiverkostoja jo opiskeluaikanaan. Koulutustarjontamme on Suomen laajin: 65 tutkinto-ohjelmaa tekniikan, sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja kulttuurin aloilla, nuorille ja aikuisille, suomeksi ja englanniksi.
Saranen on olemassa uudistaakseen monialaisesti yritysten osaamista ja näin vauhdittamassa digitalisaatiota rekrytoimalla ja kouluttamalla uusia osaajia positioihin, joihin valmiita osaajia ei löydy. Sarasen yhteistyökumppaneita ovat työhallinnon ja ELY-keskusten ohella Suomen suurimmat yritykset ja mm. Google, Microsoft, Salesforce sekä Ohjelmisto- ja eBusiness ry. Toimimme Suomessa maan laajuisesti seitsemästä toimistostamme käsin ja Ruotsissa pääkaupunkiseudulla.
Tarjoamme tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen opetusta Joensuussa ja Kuopiossa. Tutkimuksemme keskittyy datatieteeseen, tekoälyyn, opetus- ja kehitysteknologioihin sekä tilastotieteen sovellutuksiin. Meiltä valmistuneita kandidaatteja ja maistereita saatat kohdata työelämässä esimerkiksi ammattinimikkeillä ohjelmistosuunnittelija, järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, tietohallintopäällikkö tai tietotekniikan opettaja.

Medialle

#mimmitkoodaa

Mimmit koodaa -ohjelman tarkoitus on kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia workshoppeja alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta. #mimmitkoodaa on saanut alkunsa Vlada Laukkosen perustaman Ompeluseura LevelUp Koodarit -ryhmän aktiivisuudesta. Mimmit koodaa -ohjelmaan kuuluu yli 3 800 Mimmiä.

Akkreditoitumislomake

Akkreditoimme messuillemme toimittajia, kuvaajia ja toimituksen muita työntekijöitä.

Yhteystiedot

Milja Köpsi
Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä
040 152 5154
milja@mimmitkoodaa.fi

Rasmus Roiha
Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja
040 018 0434
rasmus@ohjelmistoebusiness.fi