‹ Takaisin listaan

Webinaari: Analytiikan ja Business Intelligencen perusteet

· Materiaalit

Business intelligence eli liiketoimintatiedon hallinta on systemaattista yrityksen suorittamaa liike-elämän tietojen hankintaa, tallennusta ja analysointia. Alun perin termillä tarkoitettiin lähinnä organisaation ulkopuoliseen tietoon kohdistuvaa toimintaa, kilpailijaseurantaa, teknologiaseurantaa jne., mutta 1990-luvun lopulla termin omaksuivat käyttöönsä myös ohjelmistoyritykset, jotka tarjoavat tuotteita organisaation oman, sisäisen numeerisen tiedon analysointiin ja hyödyntämiseen.

Yrityksen tiedonhankinnan tavoite on kerätä yrityksen johtamisessa ja toiminnassa tarvittava keskeinen tieto, käsitellä ja jalostaa se, sekä jakaa tieto tarvitsijoille ja seurata tiedon vaikuttavuutta. Tiedonhankintaan kuuluu myös tietoprosessien päivitys niin, että saadaan ylläpidettyä yrityksen päätöksentekotarpeita vastaava tietovirta. BI-informaation päätavoite on luonnollisesti tukea päätöksentekoa jatkuvasti niin että yrityksen tavoitteet voivat toteutua.

Tiedon merkityksen kasvettua oleellisesti 1990-luvulla, yhä useampaan yritykseen perustettiin tiedonhankintaa ja tiedonkäsittelyä suorittava organisaation osa. Muita osittan päällekkäisiä termejä ovat competitor intelligence (CI), knowledge management (KM), market intelligence, marketing research ja strategic intelligence.

Tässä webinaarissa kuulet A&BI:n perusteet ja opit miten pääset itse alkuun jos haluat tutustua aiheeseen enemmän. 

LISÄMATERIAALINA ORACLEN OPAS: Analytics For Dummies >>

KOULUTTAJANA: Antti Lappalainen Oracle

Antti aloitti ATK:hon tutustumisen jo 3 vuoden iässä osoittamalla mielenkiintoa Commodore 64 tietokoneeseen ja on siitä eteenpäin syventynyt aiheeseen erilaisista näkökulmista. Matkan varrella Antti on toiminut koodarina, testaajana, konsulttina, tuotepäällikkönä ja asiantuntijana suora- sekä kumppani-myynnin parissa. Tämän matkan varrella on kehitetty paria omaa Business Intelligence ja Raportointi sovellusta ja sittemmin siirrytty edustamaan maailman johtavia toimijoita Analytiikka ja BI maailmassa.

Antti valmistautuu myös parhaillaan opettamaan omaa 2v Mimmiään koodauksen ja ATK:n maailmaan.