Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat muuttavat maailmaa. Ohjelma murtaa aktiivisesti myyttejä, että koodaaminen ja ohjelmistokehitykseen liittyvät työt olisivat vain miehille tai matemaattisesti lahjakkaille.

Työmme ohjelmassa purkaa ammattien sukupuolen mukaista segregaatiota. Olemme matkalla kohti maailmaa, jossa tulevilla sukupolvilla on tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Yritykset eivät selviä ilman ohjelmisto-osaamista

Kaikki yritykset ovat ohjelmistovetoisia: tietokoneita käytetään kaikkialla, kansainvälinen kilpailu on kovaa ja yritysten on pysyttävä jatkuvan kehityksen mukana viedäkseen liiketoimintaansa eteenpäin. Tätä tarvetta täyttääkseen Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yritysjohdolle parasta mahdollista koulutusta.

Yhdistys toimii jäsenistön äänitorvena, yhteiskunnallisena suunnannäyttäjänä ja on Suomen vaikuttavin alan yritysjohdon yhteisö, johon kuuluu 600 ohjelmisto- ja ohjelmistoalan yritystä.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma on yksi keino, jolla yhdistys edistää sekä alaa että laadukkaan softan syntymistä.

Mimmit koodaa -ohjelma on yksi keino, jolla yhdistys edistää sekä alaa että laadukkaan softan syntymistä.
1

Miksi Mimmit koodaa ohjelmaa tarvittiin?

Vlada Laukkonen päätti opetella koodaamista itse, sillä sen osaamiselle oli töissä kova tarve. Hän pyysi vuonna 2018 apua yhdistykseltä uuden oppimiseen ja yritysvierailujen järjestämiseen. Laukkosen tekemä yhteydenotto oli ensimmäinen hälytyskello sille, että yhdistyksen tavallisen toiminnan rinnalle tarvittiin vielä jotain lisää.

Yhdistyksellä tuolloin työskentelevä (ja nykyinen Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä) Milja Köpsi tunnisti Laukkosen taustalla olevan tarpeen: IT-alalle tarvittiin kipeästi monimuotoisuutta. Tietotekniikan maailma tuntuu monelle naiselle vieraalta ja kaukaiselta asialta. Ajatus kehittyi nopeasti Mimmit koodaa -toiminnaksi ja ongelmaa lähdettiin ratkomaan.

Tietotekniikan maailma tuntuu monelle naiselle vieraalta ja kaukaiselta asialta.
2

Naisia rohkaistaan kokeilemaan

Köpsin johdolla yhdistys järjesti hands on -workshopeja ja toimintaan mukaan lähti kahdeksan yritystä: Codemate Oy, Futurice, F-Secure, IBM, Knowit, Microsoft, Wunder ja 2NS. Yllättäen sana kiiri nopeasti ja workshopeihin oli satojen naisten jono. Tarve ohjelmalle oli merkittävästi suurempi, kuin mitä oltiin uskallettu edes ajatella.

Edellä mainittu ja yhdistyksen tekemä kysely toistivat sen, mikä oli jo tiedossa: stereotypiat ja ennakkoluulot elivät liian vahvasti, naisia ei ohjattu softan pariin ja he tunsivat olevansa ulkopuolisia. Heillä ei myöskään ollut esikuvia.

Sain tietoa aiheesta, joka kiinnosti, mutta ei ollut minulle kovin tuttu. Sain kipinän tutustua koodaamiseen ihan oikeasti ja rupesin tosissani miettimään omia mahdollisuuksiani alalla.
3

Tasa-arvon tukeminen palkittiin

Mimmit koodaa -ohjelma palkittiin Mesoaja Gaalassa 2019 Vuoden ohjelma -palkinnolla. Mesoaja Gaalassa palkitaan messu- ja tapahtumaosaamisen helmet niiden vaikuttavuuden ja vahvuuden perusteella.

Vuonna 2018 Mimmit koodaa -ohjelman puitteissa oli järjestetty lähes 1000 workshop-päivää, sekä kaksi lanseeraustilaisuutta. Ohjelmassa oli mukana huima määrä naisia – joukkoon mahtui 3500 “mimmiä”. Myös valtakunnan päämediat Yle, Helsingin Sanomat, Kauppalehti ja MTV uutisoivat ohjelmasta.

Joulukuussa 2019 Euroopan Talous- ja sosiaalikomitea palkitsi MK-ohjelman EU:n tasa-arvopalkinnolla. EU-komissaari Jutta Urpilainen antoi ohjelmalle sydämelliset onnittelut:

“EU tarvitsee tasa-arvoa siinä missä Suomikin, ja #MimmitKoodaa-ohjelma näyttää esimerkkiä miten konkreettisia tuloksia voidaan saada aikaan. Tässä ovat muutosta haluavat naiset ja mahdollisuuksia tarjoavat yritykset lähteneet ohjelmistoalalla yhteistyöhön, jonka vetovoima on osoittautunut erittäin suureksi. Olen iloinen, että Suomi näin näyttää mallia, miten tasa-arvo ja hyvinvointi etenevät käsi kädessä.”

Vuonna 2019 Mimmit koodaa -ohjelma oli tuonut jo 5000 naista koodamisen pariin. Neljäs sija lähes 200 hakijan joukossa on todella upea saavutus ja ennen kaikkea askel jälleen tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen.

#MimmitKoodaa-ohjelma näyttää esimerkkiä miten konkreettisia tuloksia voidaan saada aikaan. -Jutta Urpilainen
4

This Is Not a Webinar

Tuoreessa muistissa on vuoden 2020 kevään haasteet, joita COVID-19 toi niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin arkeen. Myös Mimmit koodaa joutui uudistumisen eteen: aiemmin workshopit toteutettiin fyysisesti ja ihmiset kohdattiin aidossa ympäristössä, nyt tarvittiin jotain muuta. Muutos koitui loppujen lopuksi ohjelman onneksi

Tapahtumat toteutettiin ruudun välityksellä ja syntyi perjantai-webinaari, jossa vuoden aikana käsiteltiin muun muassa agilea, ohjelmointia ja testaamista. Tapahtuman ansiosta ihmiset saattoivat kokea saavansa edes palan normaalia arkea ja ennen kaikkea vertaistukea.

Koska fyysiset launch-tilaisuudet tuli myös muuttaa, Mimmit koodaa -ohjelma vei tapahtuman nettiin. Ohjelma toteutti laadukkaan tapahtuman, jossa webinaari-sanasta luovuttiin ja syntyi This Is Not a Webinar. Lähes kaikki muuttui: puheenvuorot toteutettiin tuotantoyhtiön voimin sekä tapahtuma sai ympärilleen virtuaaliset yritysständit, verkostoitumisen ja keskustelun. Malli rakennettiin toimivaksi malliksi Brellan virtuaalitapahtuma-alustan avulla.

This Is Not a Webinar on tapahtunut tämän tekstin kirjoitushetkellä kolme kertaa. Jokaisessa tapahtumassa on ollut yli 1000 kävijää - ja edelleen sanotaan, ettei koodaaminen kiinnosta naisia?
5

Presidentti ojensi ensimmäisen Mimmit koodaa -palkinnon

Vuodet 2020 ja 2021 ovat myös isossa roolissa Mimmit koodaa -ohjelman matkalla. Köpsi palkittiin merkittävimpänä tasa-arvovaikuttajana Nordic Women In Tech 2020-kilpailussa. Näin tuomaristo arvioi Köpsin työtä:

”Vaatimattomasta taustasta ponnistaen, Miljasta on tullut ääni tuhansille aikuisille naisille, jotka eivät ole koskaan saaneet tukea tai rohkaisua teknologisiin opintoihin ja työhön. Hänen esimerkkinsä on klassinen ’sinä pystyt siihen’ -tarina.”

Keväällä 2021 jaettiin historian ensimmäinen Mimmit koodaa -palkinto Eeva-Jonna Panulalle. Panulan ansiot käytiin läpi erityisen arvokkaissa tunnelmissa, koska palkinnon luovutti presidentti Tarja Halonen.

”Ensimmäisen Mimmit koodaa -palkinnon saaja on osallistunut pitkäjänteisesti ja tuloksellisesti ohjelman tavoitteiden vahvaan edistämiseen. Panula on ollut Mimmit koodaa -yhteisölle innostava esimerkki. Hän on oman päivätyönsä ohella jakanut osaamistaan kouluttajana ja kannustajana”, presidentti Halonen kertoi palkintoa luovuttaessaan.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha arvioi, että palkinto on tärkeä virstanpylväs koko ohjelmistoalan näkökulmasta.

”Etsi itsellesi yhteisö, sellainen turvallinen ympäristö, mistä löytyy apua konkreettisiin ongelmiin, mutta myös vertaistukeen. Sen takia Mimmit koodaa -ohjelma on mielettömän tärkeä. Mä haluan olla mukana edistämässä sitä, että se voi olla yhtenä yhteisönä joka luo turvallista tilaa opetella ja kasvaa koodariksi.” Eeva-Jonna Panula
6

Pohjois-Karjala hanke

Keväällä 2021 Mimmit koodaa -ohjelma käynnisti ensimmäisen paikallisen hankkeensa Pohjois-Karjalassa. Hankkeessa kehitetään malli, joka pystyy viimein vastaamaan suureen kysyntään.

Hankkeessa otetaan luonnollisesti myös alueen yritysten, sekä oppilaitosten tarpeet ja toiveet huomioon. Hankkeen toiminta on mukana helpottamassa alueellista kohtaanto-ongelmaa ja kasvattamassa alueen vetovoimaa.

Hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen) tukemalla naisten kouluttautumista ja lisäämällä osaamista tulevaisuuden työtehtävissä.

Inspiroivat puhujat ja hyvää työelämätietoa alasta. Erinomainen ilta, lämmin vastaanotto ja innostavan pirskahteleva yhteishenki syntyi nopeasti. -Hankkeen tapahtumapalaute
7

Teknologia kiinnostaa

Sarasen kanssa toteutettu Mimmit koodaa -rekrytoiva koulutus vuonna 2020 oli menestys – hakijoita oli yli 400! Junioreiden määrä kasvaa kokoajan. Haastamme sinut palkkaamaan uuden osaajan yritykseesi!

Kokeilukulttuurin ilosta toteutimme vuonna 2021 ensimmäisen Hackathonimme, jossa ratkottiin muun muassa Helsingin kaupungin haastetta työnhakijoiden digitaitojen mittaamiseksi. Pääset pian lukemaan voittajajoukkueen kokemuksista.

Vuosien 2020-2021 aikana järjestimme 94 tapahtumaa, joihin osallistui 4184 henkilöä. Tähän lisätään vielä virtuaalitapahtumien osallistujat, joita on yhteensä 3485 henkilöä. Eli pelkästään kahden vuoden aikana toimintaamme on tavoittanut 7669 osallistujaa. Teknologia todellakin kiinnostaa!

8
Teknologiapolkuja podcast: Minttu Viitanen, Milja Köpsi ja Linda Liukas.

Tuleva vuosi 2022

Toimintamme jatkuu virtuaalisena, jotta tavoitamme mahdollisimman monia henkilöitä ympäri Suomen. Toivomme tämän ohessa palaavamme myös lähitapahtumien pariin.

Teknologiapolkuja saa jatkoa ensi vuonna! Yhteistyössä Accenturen kanssa tehty Teknologiapolkuja -podcast oli menestys. Siellä kuulimme muun muassa, miten Linda Liukas päätyi kirjoittamaan lastenkirjoja teknologiasta sekä millaisia ennakkoluuloja Koneen Maija Hovila ja Vilma Blomberg ovat päässeet työssään osoittamaan vääräksi.

Keväällä 2022 käynnistämme yhteistyössä Microsoftin ja Sulavan kanssa Mimmit koodaa mentoriohjelman. Haastamme sinut pohtimaan ajatusta: haluaisitko mentoriksi?

9

Muutosta mahdollistamassa

Accenture logo.Brella logo.Ericsson logo.Knowit logo.Microsoft logo.Nokia logo.Siili logo.Solita logo.TietoEVRY logo.Yle logo.Zalando logo.