Ruonakoski Tummeli

Olen Tummeli Keravalta ja alanvaihtaja. Teininä ihastelin junassa matkustajaa, joka koodasi. Ajattelin tuon olevan mahdotonta minulle. Itsensä etsimisen, haasteiden ylittämisen sekä arvomaailman muuttumisen jälkeen olen ollut nyt sillä paikalla, mitä ihastelin aiemmin – koodaamassa junassa. Aloin au pair-vuotena pitämään blogia ja lopulta muokkasin vain blogin ulkoasua. Myöhemmin ison elämänmuutoksen kynnyksellä mietin uutta mahdollista uraa ja tämä blogin ulkoasun muokkaus tuli mieleen. Koodauksen pariin pääsin Niemikotisäätiön Mieli töihin -kurssilta, jossa opiskelin Javaa, sekä Fitechin kautta opiskelin tietoturvaa. Keväällä 2021 pääsin Codeo Oy:lle työkokeiluun, joka jatkui työsopimuksella projektin loppuun saakka. Tällä hetkellä opiskelen Business Collegessa ja olen taas askeleen lähempänä it-uraa.

Postauksillani haluaisin herätellä ihmisiä ajattelemaan erilaisuuden olevan vahvuus. Ei ole maineen menetystä, jos Linkedinin profiilissa käneensä Mieli töihin -koodauskurssilla, tai työkokeilija tai palkkatuella työskentelevä työntekijä voi olla juuri se, mitä yritys tarvitsee. Haluan myös tuoda esiin adhd:ta, joka on ehdottomasti vahvuus, kun sen valjastaa oikein. Toisin sanoen haluan karsia turhia ennakkoluuloja. Postauksissa päästään lukemaan myös ajatuksia, joita on herännyt alanvaihdossa – mitä haasteita on ilmennyt ja miten niitä on selätetty.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa, lenkkeilen luonnossa, teen ristikoita ja kuuntelen podcastejä. Olen nähnyt tarpeeksi ”työ on elämäni” -elämää, joten rakennan parhaillaan elämää, jossa jokain osa-alue on tasapainossa keskenään. Työ on minulle tärkeä, elämää voimaannuttava ja paikka, jossa saan toteuttaa itseäni, mutta se ei mene muiden tärkeiden asioiden edelle. Uskon tämän tuovan elämääni paljon hyvinvointia, josta haluan pitää kiinni.

Tummeli Ruonakoski.