Pietiläinen Wilma

Olen it-alalle siirtynyt sairaanhoitaja (yamk), joka rakastaa ongelmien ratkomista, tiedettä ja teknologiaa.

Hakeuduin alalle hyvinvointiteknologian yamk-opintojen kautta. Mimmit koodaa -yhteisö oli tässä tukena ja kävinkin useissa työpajoissa hakemassa lisäoppia alalla tarvittavista taidoista. Harrastan edelleen webbikoodausta omaksi iloksi & mielen virkistykseksi, vaikka oma työurani onkin rakentunut managementin puolelle.

Työskentelen tällä hetkellä tuotepäällikkönä DigiFinlandilla ja vastaan Omaolo-palvelun tuotekehityksestä. Liidaan tuotekehitystiimiä sekä vastaan palvelutuotteen elinkaarenhallinnasta, riskienhallinnasta ja lääkinnällisten laitteiden regulaatioon (MDR) liittyvän työn koordinoinnista ja ohjaamisesta.

Blogissa haluan tehdä näkyväksi it-alan tehtävien ja työnkuvien monipuolisuutta; kaikki alalla työskentelevät eivät ole koodareita, vaan tarvitsemme monenlaisia osaajia. Oma sydämeni sykkii erityisesti muutosjohtamiselle ja strategiselle kehittämiselle; miten ja millä tavoin (sotealan) digitalisaatio voidaan saavuttaa tehokkaasti ja käyttäjäystävällisesti? Miten tämä koko suuri orkesteri saadaan soittamaan samaa digisävelmää?

Olen podcastien ja kirjojen suurkuluttaja. Lisäksi harrastan punttien kolistelua, höntsylenkkeilyä ja twerkkausta.

Wilma Pietiläinen.