Perälä & Pihlaja

Tiina Perälä

Mitä tuotantotalouden diplomi-insinöörit tekee työelämässä? Valmistuttuani 2010 huhtikuussa Tampereen teknillisestä yliopistosta en osannut vastata tähän. Useiden hassujen sattumien kautta päädyin ohjelmistotalon asiakastukeen, lähinnä siksi, että sain vakituisen työpaikan. Ajattelin, että hankin vähän työkokemusta ja sitten lähden maailmalle. Tästä on nyt kymmenen vuotta.

Sanoin vielä erikseen haastattelussa, että nimenomaan tuotekehitykseen en ainakaan halua ikinä. Noh täällä sitä nyt ollaan oltu 2017 keväästä asti Procountor-ohjelman tuotekehityksessä, eikä edelleenkään maailmalla. Asiakastuesta vaihdoin ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistukseen. Olihan se alkuun kieltämättä vähän vaikeaa. Lisämutkien kautta parin vuoden testailun jälkeen ryhdyin tiimini scrum masteriksi ja nykyään olen Agile coach ja scrum master kolmelle tiimille.

Vapaa-ajalla harrastan Etnankoirani Stellan kanssa (näyttelyitä ja Nose workia) ja toki pitkiä kävelylenkkejä lähinnä metsässä. Tykkään myös joogata ja treenata kuntosalilla.

 

Mirka Pihlaja

Eihän mun pitänyt ymmärtää näistä jutuista mitään. Ja tässä mää kuitenkin oon nyt, rakentelemassa webin automaatiotestejä Robot Frameworkilla. Ja oon tehnyt sitä jo noin reilun vuoden verran: Useampi vuosi takana taloushallintoa, ja mielessä pohdinnat mitä voisi tehdä, jotta saisi vaihtelua omaan työhön. Miten voisi hyödyntää osaamista ja aikaisemmin käytyä tutkintoa ja kursseja? Mikä olisi polku, jota pitkin pääsisin ohjelmistokehityksen puolelle työskentelemään esimerkiksi omalla työpaikalla? Itselläni se oli uskallus lähteä opiskelemaan IT-tradenomiksi muuntokoulutuksella, ei siinä ollut oikeastaan mitään menetettävääkään. Koulutuksen avulla löysin oman mielenkiinnon kohteen automaatiotestauksesta. Työssäni opin päivittäin uutta ja oma osaaminen kehittyy.

Vapaa-ajalla vaihdan tietokoneen kameraan ja lähden kuvailemaan luontoa. Puuhailen myös mukana kotikunnan MLL- toiminnassa, koska hei, vapaaehtoistoiminnasta tulee hyvä mieli!

Mirka Pihlaja ja Tiina Perälä.