‹ Takaisin Yritysyhteistyö-sivulle

Yhteiskunnallisesti merkityksellistä yrityskumppanuutta

· Ajankohtaista · Yritysyhteistyö · Milja Köpsi

Solitalle kumppanuus Mimmit koodaa -ohjelman kanssa on ylpeyden aihe – se tarjoaa paitsi näkyvyyttä, myös mahdollisuuden vaikuttaa koko IT-alan monimuotoisuuden edistämiseen.

Teknologia-, data- ja desigyhtiö Solita uusi Mimmit koodaa -ohjelman yrityskumppanuuden viimeisimmän kerran viime vuoden syksyllä. Solita työllistää kaikkiaan 1500 osaajaa ja tarjoaa muun muassa konsultoinnin, palvelumuotoilun ja ohjelmistokehityksen palveluita kuudessa eri maassa.

– Solita on tehnyt yhteistyötä ohjelman kanssa myös aiempina vuosina. Nyt uusitun kumppanuuden myötä tavoitteenamme oli tiivistää yhteistyötä entisestään, kertoo Solitalla markkinoinnissa työskentelevä Henna Paakinaho.

Näin myös tapahtui, ja esimerkiksi vuoden 2022 keväällä Solita oli mukana yhdessä OutSystemsin kanssa järjestämässä ohjelmalle low-code-workshopkokonaisuutta. Nyt Solitalla ja Mimmit koodaa -ohjelmalla on suunnitteilla on projektien johtamiseen keskittyvä kokonaisuus, jonka yhtenä tarkoituksena on esitellä, että IT-alalla on tarjottavanaan paljon muutakin tehtävää kuin koodaamista.

– Haluamme lisätä tietoisuutta muista alan rooleista – kaikkien ei tarvitse olla koodaajia, vaan tarvetta on monenlaisille osaajille, Solitalla Suomen rekrytoinneista vastaava Elina Piipponen lisää.

Paakinaho pitää ohjelman yhtenä parhaimpana puolena sitä, että se nimenomaan murtaa myyttejä IT-alasta pelkkänä koodareiden leikkikenttänä. Mimmit koodaa -ohjelma luo myös realistisempaa käsitystä siitä, millaista IT-alalla on oikeasti työskennellä.

– Blogien ja asiantuntija-artikkelien avulla ohjelma tuo hienosti esiin sen, millaista IT-alan teknisen puolen, kuten vaikka devaajan, työarki oikeasti on. Sen avulla alalle hakeutuvilla naisillakin on parempi käsitys alan eri tehtävistä, Paakinaho toteaa.

Näkyvyyttä tuhansien mimmien yhteisössä

Solita on saanut laajasti näkyvyyttä Mimmit koodaa -ohjelman verkostoissa. Solitan asiantuntijat ovat muun muassa kirjoittaneet blogeja ohjelman verkkosivuille, ja yritys oli mukana myös syksyn 2021 sekä kevään 2022 virtuaalitapahtumissa.

Yksi hyvä tapa tuoda IT-yritysten arkea näkyväksi on Mimmit koodaa Instagram Takeover, jossa Solita on ollut mukana jo kaksi kertaa. Paakinaho oli viime vuonna yksi Solitan asiantuntijoista, jotka ottivat ohjelman instatilin viikon aikana haltuun.

– Saan vieläkin yhteydenottoja Takeover -viikon seurauksena, ja se on aivan mahtavaa. Esimerkiksi yksi mentoroitavani kertoi löytäneensä minut Mimmit koodaa -Instagram-tilin kautta, hän hehkuttaa.

Sekä Paakinaho että Piipponen pitävät ohjelman yhteisöä yhtenä tärkeimmistä, mitä Suomesta IT-alan kentältä löytyy. Tuhansien mimmien yhteisö on myös yritykselle erinomainen näyttäytymispaikka:

– Kumppanuuden myötä saatu näkyvyys on Solitalle erittäin hyvä asia. Toivottavasti Solita jääkin mahdollisimman monelle ohjelman yhteisöön kuuluvalle naisosaajalle mieleen vaikka mahdollisena tulevana työpaikkana, Piipponen sanoo.

“Kumppanuus on sisäinen ylpeyden aihe”

Kasvuyrityksenä Solitalla on jatkuvasti tarve uusille osaajille. Kuitenkin Suomessa valloillaan oleva IT-alan osaajapula sekä kohtaanto-ongelma ovat paitsi alan myös Solitan riesana.

Toisaalta osaajia tarvitaan, mutta esimerkiksi vasta alalle valmistuneilla on vaikeuksia saada ensimmäistä oikeaa työpaikkaa. Tähänkin ongelmaan Mimmit koodaa -ohjelma vastasi vuonna 2022 ensimmäistä kertaa järjestetyllä Juniorirekry-tapahtumalla, jossa myös Solita oli mukana.

– Tapahtuma oli osoitus siitä, että ohjelma tarttuu koko alan osaajaongelmaan ja etsii siihen aktiivisesti ratkaisuja, Piipponen huomauttaa.

Sekä Paakinaho että Piipponen nostavat Mimmit koodaa -kumppanuuden merkittävimmäksi asiaksi ohjelman yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Ohjelma edistää koko alan monimuotoisuutta ja inkluusiota, ja ne ovat myös Solitan keskeisiä arvoja.

Mimmit koodaa -yrityskumppanuus on Solitalla myös sisäisesti ylpeyden aihe, sillä se kietoutuu merkityksellisen aiheen ympärille – kuinka saada kannustettua lisää naisia alalle ja edistää myös IT-alan tulevaisuudennäkymiä.

– Yhteistyön avulla voimme olla mukana vaikuttamassa IT-alan monimuotoisuuden edistämiseen koko yhteiskunnan tasolla. Se tuntuu myös henkilökohtaisesti tärkeältä, olen todella onnellinen, että tällainen verkosto kuin Mimmit koodaa on olemassa, Piipponen lisää.

Kansikuva: Riikka Taiminen ja Noora Vainio Solita 22.4.2022 virtuaalitapahtuman kuvausten kulisseissa