‹ Takaisin Yritysyhteistyö-sivulle

“Jokainen workshop on ollut oikea energiabuusti!”

· Ajankohtaista · Yritysyhteistyö · Milja Köpsi

OutSystems täydensi Mimmit koodaa -workshopien tarjontaa low-codella, ja menestys oli taattu – jokainen työpaja on varattu täyteen ennätysajassa.

Kun OutSystems vuoden 2021 lopulla viritteli keskustelua yhteistyöstä Mimmit koodaa -ohjelman kanssa, alunperin puhe oli yhden workshopin järjestämisestä.

Nyt workshop-täyteisen kevään, Instagram Takeover -viikon ja parin blogitekstin jälkeen yhteistyö näyttää tulleen jäädäkseen, ja hyvä niin.

– Mimmit koodaa on kuin hyvin öljytty kone, kaikki toimii eikä meidän tarvitse huolehtia mistään ylimääräisestä. Tällaisessa yhteistyössä on todella mielellään mukana, kommentoi Nella Koponen OutSystemsin globaalista kumppanuusmarkkinoinnista.

OutSystems on low-code-ohjelmistokehitysalusta, joka tarjoaa yrityksille työkaluja sovellusten kehittämiseen, käyttöönottoon ja hallintaan. Alustan avulla tehdyt sovellukset voivat olla lähes mitä vain, aina simppeleitä mobiiliaplikaatioista yrityksen kriittisiin alustoihin.

– OutSystemsin alustan avulla softaa tehdään visuaalisilla työkaluilla “drag and drop” -tyyppisesti. Autamme asiakkaitamme tekemään aiempaa nopeammin laadukkaita sovelluksia, joita on ilo käyttää, OutSystemsin Senior Solutions Architect Henry Amberg selventää.

Varsinaisesti yritysyhteistyö Mimmit koodaa -ohjelman kanssa otti ensi askeleensa vuoden 2021 marraskuussa. Silloin Koponen huomasi ohjelman vetäjä Milja Köpsin huhuilevan LinkedInissä uusien workshopien perään.

Mimmit koodaa oli minulle jo entuudestaan tuttu, ja siksi kiinnostuin kun näin Miljan etsivän uusia koulutuksia ohjelmalle. Otin heti yhteyttä Miljaan ja kysyin, miltä low-code-workshopin järjestäminen kuulostaisi. Olin huomannut, ettei workshopien valikoimassa ei ollut yhtään low-codea käsittelevää työpajaa, hän kertoo

Workshoppeja ja sertifikaatteja

Kuten arvata saattaa, OutSystems otettiin ohjelmassa innokkaasti vastaan, ja tulokset puhuvat puolestaan: viime keväänä järjestettiin yhteistyössä Solitan kanssa kaikkiaan kahdeksan low-code-workshopia – kuusi etänä, yksi Helsingissä ja yksi Tampereella – ja ne kaikki varattiin ennätysajassa tupaten täyteen.

– Jokainen workshop on ollut oikea energiabuusti! Osallistujat ovat olleet hyvin motivoituneita oppimaan uutta, kertoo workshoppeja vetänyt Amberg.

Workshopeissa osallistujat pääsevät paitsi tutustumaan low-codeen, myös rakentamaan oman mobiiliaplikaation ihan itse alustan avulla. Se on Ambergin mukaan ollut monelle osanottajalle innostava ja mieltä avartava kokemus.

Mimmit koodaa -yhteisö saa erityisesti hehkutusta osakseen. Workshopeista saadut palautteet ja niiden ympärillä pyörivä somekeskustelu ovat olleet ylistäviä, ja se lämmittää järjestäjien mieltä.

– Ohjelman yhteisö on aivan mahtava. Siihen kuuluvat uskaltavat hypätä mukaan ja muutenkin ilmassa on vahva, positiivinen tekemisen meininki, Amberg intoilee.

Workshopien ohella OutSystems on tarjonnut osallistujille mahdollisuuden hankkia myös Outsystems-sertifikaatin suorittamalla ensin 14 Days of OutSystems Challenge -haasteen ja sen jälkeen sertifikaattikokeen. Sertifikaatista on myös apua IT-alalle työllistymiseen:

– Sertifikaattikokeen jälkeen on mahdollista jatkaa rekrytointikeskustelua yhteistyökumppanimme Solitan kanssa, jolla on jatkuvasti tarve uusille IT-alan osaajille. Suunnittelimmekin workshopit Solitan kanssa yhdessä niin, että se auttaisi myös heitä löytämään uusia osaajia, Koponen selventää.

Yhteistyö on tehty kumppaneille helpoksi

Mimmi koodaa -ohjelman avulla saatu positiivinen näkyvyys ovat Koposen mielestä arvokkaita asioita. Mimmit koodaa tuo IT-alan yrityksiä Suomessa valtakunnallisesti laajempaan tietoisuuteen, ja sen hän näkee hyvin merkityksellisenä:

–  Ohjelma tuo yritykset ja tulevaisuuden tekijät yhteen ja tarjoaa yrityksille väylän keskustella heidän kanssaan. Monesti IT-alan yrityksillä ei ole näin suoraa väylää kommunikoida motivoituneen ja alasta kiinnostuneen yhteisön kanssa, Koponen kiteyttää.

Yhteistyön tekeminen on myös tehty lähtökohtaisesti hyvin helpoksi. Jo heti ensi yhteydenotolla pyörät alkoivat pyöriä, ja siitä asti yhteistyö on rullannut helposti eteenpäin lähes omalla painollaan.

– Yhteistyö on tehty todella helpoksi kumppaneille, siitä kiitos ohjelman tekijöille, Koponen kiittelee.